"ŠKALJARCE" LOVI TIM "KAVAČKIH" UBICA! Ista ekipa likvidirala Kožara i Hadžića?

Autor: ADELARDA POPOVIĆ - MILOŠ Ž. LAZIĆ

Hronika

25.07.2020

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beživotna tela Alana Kožara (44), vođe "barskog klana", i Damira Hadžića (46), ozloglašenog "škaljarca", u četvrtak u podne u automobilu ispred vile na Krfu našla je maserka koju su očekivali, piše grčki list Katimarini. Umesto nje, po povratku sa plaže, Kožara i Hadžića sačekale su ubice koje su ih izrešetale kalašnjikovim!

RepublikaFoto: youtube.comvijestionline/code3paris
Hapšenje Alana Kožara

Nekoliko sekundi

Srbin i Crnogorac su se zbog poternica u Srbiji i Crnoj Gori krili prethodne dve godine, između ostalog, u Turskoj, Španiji i Grčkoj. Pre dolaska na Krf, njih dvojica su, navodno, boravila na ostrvu Fajaka. Kako prenose grčki mediji, treća osoba je za njih dvojicu 21. juna na dva meseca iznajmila vilu u oblasti Halikunas, u mestu Prasouda, na jugu Krfa, ispred koje su i pronađeni mrtvi.

- Obojica su zadobila povrede po celom telu. Pogođeni su sa po više od deset hitaca u vrat, prsa, ruke i noge. Ubistvo dvojice Balkanaca trajalo je svega nekoliko sekundi, bukvalno nisu stigli ni da povuku ručnu kočnicu u automobilu kojim su se, sudeći po pesku na gumama, vratili sa plaže. Jedno od dva oružja kojim su upucani je kalašnjikov, dok je drugo manjeg kalibra. Pronašla ih je maserka koju su prethodno pozvali da dođe da ih izmasira - rekao je policijski veštak Janis Aivatidis.

 

"Škaljarce" lovi tim "kavačkih" ubica

Likvidaciju Kožara i Hadžića najverovatnije je izvela ista ekipa koja je odgovorna i za masakr u atinskom restoranu 19. januara ove godine, kada su izrešetana još dvojica istaknutih pripadnika "škaljarskog klana" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Ovo potvrđuje i podatak da je na Krf hitno prebačena specijalna policijska jedinica iz Atine koja se bavi upravo likvidacijom Dedovića i Stamatovića.

- Način na koji je izvršena likvidacija, automatske puške, više oružja... Sve upućuje na to da je u pitanju uigran tim, koji funkcioniše kao vojna jedinica. U Atini je na snimku viđen jedan od napadača kako ne puca, već samo vodi akciju, dok trojica drugih rešetaju Dedovića i Stamatovića - kaže za Srpski telegraf izvor iz policije.

Iz policije su novinarima saopštili da su, po svemu sudeći, počinioci dvostrukog ubistva detaljno poznavali kretanje žrtava, odnosno da su ih izvestan period pratili, te da su precizno planirali njihovu likvidaciju.

Na drugoj strani, u izveštaju grčkog portala Enimerosi navodi se da Kožar i Hadžić nisu ubijeni u autu, kako se sumnja, već u vili, a da su ubice nakon toga iz zasad nepoznatog razloga tela "škaljaraca" prenele u automobil. Pretpostavlja se da su planirali da zapale automobil, ali da ih je u tome nešto omelo.

Bili identično obučeni!

Kod Kožara i Hadžića su posle ubistva pronađena falsifikovana dokumenta u kojima su imali slovenački identitet. Veštak medicinske struke koji je bio na uviđaju istakao je da su Srbin i Crnogorac na sebi imali iste odevne kombinacije.

- To su dvojica snažnih i atraktivnih momaka, koji su bili izuzetno razvijeni i atletski građeni. Bili su obučeni identično i izgledali su neverovatno slično - rekao je veštak.

Osveta

Podsetimo, ubijeni Hadžić označen je kao organizator neuspele likvidacije vođe "kavčana" Radoja Zvicera u Ukrajini, u maju ove godine, ali i kao direktni izvršilac ubistva Davorina Baltića, Zvicerove desne ruke u januaru 2018. na Vračaru u Beogradu. Kožar je pak blizak saradnik "škaljaraca" i Luke Bojovića, za koje je, kako se sumnja, organizovao brojne zločine. Zbog svega toga, veruje se da su oni ubijeni u nastavku obračuna dva kotorska kriminalna klana.

 

Grčka im bila baza

U dva napada ove godine, na Krfu i u Atini, ubijeno je ukupno četvoro visokorangiranih "škaljaraca". Pre dve godine grčka policija je u Atini u dva navrata zaplenila oko 250 kilograma veoma čistog kokaina, za koji se veruje da je pripadao "škaljarskom klanu". Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da će "škaljarci" sada verovatno promeniti svoju bazu.

- Članovi tih narko-klanova su izuzetno mobilni. Oni su često u pokretu i premeštaju svoje poslove iz jedne zemlje u drugu, pa je tako na red došla i Grčka. To nije ništa čudno, oni su se tamo nalazili jer su se osećali sigurno. Oni se stalno međusobno jure, tako da će sada verovatno naći neku novu zemlju za međusobne obračune - kaže Dobrivoje Radovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading