VELIKA FBI AKCIJA U SRBIJI: 11 osoba uhapšeno zbog PREVARE VREDNE 70 MILIONA DOLARA!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

24.07.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saradnji nadležnih pravosudnih organa Srbije i američkog Federalnog Istražnog Biroa (FBI) danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na 16 lokacija u našoj zemlji izvršen je pretres stanova i uhapšeno 11 osoba, državljana Srbije, Crne Gore, Australije i Filipina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Svim uhapšenima je određeno zadržavanje, nakon čega će biti saslušani u postupku međunarodne pravne pomoći koju Srbija pruža nadležnim pravosudnim organima Sjedinjenih Američkih Država, saospstilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Za uhapšene se sumnja da su kao organizovana kriminalana grupa od 2011. godine do danas, učestvovala u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi koristeći se internetom i onlajn veb stranicama, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.

Ova grupa je pronalazila investitore širom sveta, uključujući i one u Severnom okrugu države Teksas, koji su investirali u lažne investicione platforme za binarne opcije gde su pripadnici grupe stvarali lažne trgovinske transakcije, lažne potvrde o podizanju novca kao i lažne potvrde o prebacivanju novca, navodi tužilaštvo.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su pristali da investiraju, služeći se lažnim identitetima i koristeći lažne titule, putem email-a ili putem video-konferenciskih veza upućivali da prebace svoje "investicije" na međunarodne bankovne račune povezane sa organizatorom ove grupe.

Nakon toga grupa je po nalogu organizatora zatvarala ove lažne investicione platfome i nakon nekog vremena ponovo otvarala nove sa istim već razrađenim metodom rada.

Na ovaj način postoji osnovana sumnja da su organizator i pripadnici ove grupe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 70 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading