Odloženo suđenje ubici sa Vračara: Veštak se uplašio korone, optuženi lomio prste ispred sudnice

Autor:

Hronika

23.07.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Beograđaninu Bošku Spasiću (45), koji je optužen da je u maju 2019. godine, nožem ubio suprugu Jelenu (52), a potom prerezao sebi vene, u porodičnom stanu na Vračaru, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: Republika
Boško Spasić

Do odlaganja procesa, po rečima postupajućeg sudije je došlo jer sudski veštak nije vratio predmet u sud, a Srpski telegraf nezvanično saznaje da je veštak suđenje izbegao zbog vladajuće epidemije koronavirusa.

- Neće se održati pretres iako je Spasić doveden iz zatvora, jer se veštak plaši korone. Razumljivo je da ima bojazan od zaraze budući da je u starijem životnom dobu sa 66 godina života - otkrio je izvor Srpskog telegrafa iz suda. 

 

Optuženog Spasića policija je u zakazano vreme sprovela do sudnice u kojoj je trebalo da se održi pretres. Posle nekoliko minuta provedenih u sudnici toko kojih je sudija zvanično objavila da se suđenje odlaže za septembar, "ubica sa Vračara" je izveden u hodnik Palate pravde. Straža mu je dozvolila da kratko razgovara sa sestrom i advokatom. Iako ga je sestra ohrabrivala prenoseći mu pozdrave porodice, Spasić je sve vreme bez osmeha lomio prste na rukama na kojima je imao lisice. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jelena Spasić

 

 

Inače, Boško Spasić se tereti da je u maju prošle godine u Ulici Desanke Maksimović u Beogradu, u porodičnom stanu ubodom nožem u vrat usmrtio suprugu Jelenu, dok su njihovi maloletni sinovi boravili u susednoj sobi.

 

Suđenje Spasiću je počelo u decembru, a on negira da je svesno počinio zločin. 

 

- Trenutka ubistva nisam bio svestan, ne sećam se da sam ubio ženu. Prethodne noći sam zbog finansijskih problema sebi prerezao vene i pao u nesvest. Pre toga sam više puta pokušavao sebi da oduzmem život, ali me je u tome sprečavala upravo Jelena - kazao je Spasić na sudu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Sahrana Spasićeve

Takođe, pred sudskim većem Spasić je ispričao da je njihova porodična firma upala u dugove, te da ga je to uništilo. Usled krize sebi je, prema priznaju, planirao da oduzme život, a da suprugu ostavi da vodi biznis samostalno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading