Jezive tajne ubistva u Deligradskoj ulici: Aleksandar je imao zločinačku prošlost

Autor: Blic, Republika

Hronika

23.07.2020

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Obadić (51), kog je ljubavnica Sanja R. (27) u subotu tegom nasmrt pretukla u stanu u Deligradskoj ulici u Beogradu, ranije se zvao Veseljko Okuka, zvani Oki.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto:Ilustracija

Okuka je više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva.

Okuka je najpre došao u žižu javnosti u Srbiji u oktobru 2009. godine kad je oteo i zarobio maloletnu M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice u stanu u Njegoševoj ulici u Beogradu. Nekoliko dana ju je mučio i zlostavljao, ali je devojka uspela da pobegne.

Prestravljena i gola, ogrnuta samo peškirom i sa povredama po glavi nanetim kundakom poštolja, pobegla je u susednu Ulicu prote Mateje, gde je utrčala u zgradu i zalupala na jedna vrata.

Otvorio joj je sredovečni muškarac koji joj je pomogao i pozvao policiju.

- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole - ispričao je on tada.

Protiv njega je tada pokrenuta istraga i određen mu je pritvor do 30 dana, ali je, po svemu sudeći, odmah nakon izlaska na slobodu pobegao iz Hrvatske i obreo se u Srbiji. Zasad nije poznato da li je Veseljko osuđen u odsustvu zbog otmice u Hrvatskoj.

Poternica u Republici Srpskoj

Što se tiče poternice koju je Republika Srpska raspisala za njim, zna se samo da je tražen zbog ubistva počinjenog u Sarajevu još pre rata devedesetih, ali nema informacija koga je likvidirao i zašto.

Sanja je ubila svog ljubavnika sa tegom od 5 kilograma

Podsetimo, Okuku je u subotu ubila njegova ljubavnica Sanja R. (27) u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici tako što mu je smrskala glavu tegom od pet kilograma. Tokom uviđaja u stanu su nađeni kokain i gomila alkoholnih pića, a Sanja je tvrdila da ju je ljubavnik prvi napao, pa je počela da ga gađa čime je stigla. Navodno se nije sećala trenutka kad ga je usmrtila.

Potom se na saslušanju pred tužiocem branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.

Stastveni kockar, ima odraslog sina

Veseljko Okuka je podslednjih godina, pod imenom Aleksandar Obadić, živeo uglavnom u iznajmljenim stanovima u Beogradu, prema informacijama.

- Pored toga što je osvedočeni nasilnik i ubica, on je, prema našim saznanjima, i strastveni kockar. Verovatno se finansirao od nekog sitnog kriminala ili preprodaje droge. Ima odraslog sina s kojim nije u kontaktu - kazao je izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading