Srbin bio glavni organizator! Bezbednosne službe otkrile motiv ubistva Saše Spasića u Ekvadoru

Autor: Informer, Republika

Hronika

22.07.2020

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Spasić (56) likvidiran je juče pred ženom i ćerkom u kafiću u predgrađu lučkog grada Gvajakil u Ekvadoru. Ubica, za kojeg se veruje da je profesionalac, mu je prišao i ispalio u njega tri hica iz revolvera, nakon čega je pobegao.

RepublikaFoto: printscreen
Saša Spasić

Sumnja se da je Saša S., inače iz Niša, organizovao transport velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a policija mu je, nakon ubistva, u kući pronašla veliku količinu novca.

 Prema pisanju ekvadorskih portala, Sašu S. je likvidirao profesionalni ubica, koji je nakon zločina pobegao sa saučesnikom na motoru. Kao motiv likvidacije pominje se Sašin "posao" sa drogom.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Supruga nad beživotnim telom Srbina

Ime ubijenog je, inače, poznato i našoj policiji.

- Dok je živeo u Nišu, sumnjičio se za preprodaju droge, ali u manjim količinama. Odavno se preselio u Južnu Ameriku i tek tamo je postao "ozbiljan igrač" u poslovima sa kokainom, tako što je organizovao transport za Evropu - rekao je izvor Informera iz bezbednosnih službi.

Još se ne zna za koje narko-kartele je radio i kome se zamerio, ali je najverovatnije poslovao sa ljudima sa ovih prostora, koji se u Južnoj Americi bave prekookeanskim švercom droge. Mnogi od njih su i glavom platili učešće u tim "poslovima".

Ministarka policije u vladi Ekvadora Marija Paula Romo na Tviteru je objavila vest o likvidaciji i poručila da ubica i naručioci neće proći nekažnjeno.

- Ima napretka u istrazi, istražujemo veze pronađenog novca u žrtvinom stanu i njenih poslova. Policija Ekvadora čini sve da rasvetli ovaj zločin - napisala je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading