HTEO DA POMIRI NAVIJAČE, PA DOBIO METAK U LEĐA! Otkriveni detalji likvidacije Borivoja Simovića na Senjaku

Autor: Blic

Hronika

21.07.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borivoje Simović (30) ubijen je na Senjaku kada je pokušao da posreduje između dve zavađene frakcije Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs". On je hteo da izmiri sukobljene navijače, ali je u jednom trenutku izbila tuča, a zatim i pucnjava u kojoj je Simović ni kriv ni dužan poginuo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto ubistva Borivoja Simovića

Kako pišu beogradski mediji Borivoje Simović, koji se pre nekoliko godina povukao sa tribina, saznao je da su se njegovi prijatelji sukobili zbog poslova koji su većinom nezakoniti.

- Jedna grupa je smatrala da treba da ima više uticaja u navijačkim strukturama koje učestvuju u odlukama kluba. Oni su takođe, prema prvim podacima istrage, tražili da im se da veći udeo u obezbeđivanju noćnih klubova u kojima se prodaju narkotici, a sasvim je moguće da su tražili i da imaju veći udeo u reketiranju - naveo je jedan od sagovornika, i dodao.- S druge strane je ekipa navijača koja se već bavi svim tim "poslovima". Naravno, oni nisu hteli da izgube poziciju u okviru "Ultra bojsa", kao ni novac koji su zarađivali od bavljenja uglavnom kriminalnim radnjama.

Kako pišu beogradski mediji, budući da je Borivoje Simović, kako je naveo izvor iz istrage, poznavao obe grupe zavađenih navijača, on se kobnog dana oko 23 časa pojavio u šumici na uglu ulica Vase Pelagića i Vladimira Vučkovića na Senjaku.

- On je pokušao da nagovori jedne i druge da nađu rešenje i da nekako podele poslove. Iako je u jednom trenutku izgledalo kao da će se sve završiti dogovorom, ipak je izbila tuča između zavađenih navijača. Ubrzo nakon toga većina je povadila pištolje i počela je pucnjava. U opštoj pucnjavi Simović je pogođen u leđa, najverovatnije dok je pokušavao da pobegne - rekao je izvor iz istrage.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto zločina

Kada su se razbežali navijači koji su pucali jedni na druge, Simovićev prijatelj Damir V. (59), koji je zajedno sa njim došao na Senjak, teško ranjenog prijatelja je ubacio u svoj BMW i prevezao u Urgentni centar.

Nažalost, Borivoje je preminuo odmah po prijemu u bolnicu. Ubijeni Borivoje Simović odranije je bio poznat policiji i imao je krivični dosije za nelegalno posedovanje oružja, napad na policiju i izazivanje opšte opasnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading