Zločin koji Srbija nikada zaboraviti NEĆE: Malu Kaju koju je OČUH SILOVAO u Zvezdarskoj šumi, dok je MAJKA čuvala stražu, sada bi imala 18 godina!

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

16.07.2020

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališa Jevtović (46) pre tačno 15 godina silovao je do smrti trogodišnju Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović (39) čuvala stražu.

RepublikaFoto: e-stock/S. MARIČIĆ
Mališa Jevtović

Da joj zlotvori nisu oduzeli život, mala Kaja bi danas bila punoletna.

Mališa je u međuvremenu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a Ana na 37.

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Ljubavnici iz pakla", kako su nazvani tih godina u medijima, potom su upućeni na izdržavanje kazne. Mališa je najpre bio u "Zabeli", a zatim je prebačen u zatvor "Nova skela", dok je Ana u ženskom zatvoru u Požarevcu. Ona je radno angažovana u krojačkoj radionici, dok je Mališa, prema nezvaničnim saznanjima, pre nekoliko godina prešao u islam.

Ovi zlikovci, kao i svi drugi zatvorenici, imaju pravo na posetu dva puta mesečno.

Iako su ih se rođaci posle zločina javno odricali, kako je Informer nezvanično saznao, Mališu u zatvoru redovno obilazi brat, a Anu majka i otac. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Podsetimo, tokom istrage zločina utvrđeno je da je Mališa u više navrata seksualno zlostavljao malu Kaju, uz saglasnost njene majke.

Kobnog dana, u Zvezdarskoj šumi Jevtović je zverski pretukao i silovao nesrećnu devojčicu, dok je njena majka pušila cigarete i čuvala mu stražu. Dete je zadobilo jezive povrede, a monstrumi su ga odveli kod lekara i rekli da je mala Kaja pala s kreveta. Doktori su, međutim, odmah shvatili da je devojčica zlostavljana, pa je o svemu obaveštena policija.

Žalio se da je mučen u zatvoru

Mališa Jevtović je tužio državu Srbiju jer su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele". U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading