"KRIV SI ZA BOLESTI I NAPAĆENE PORODICE": Šarićevi prijatelji i saradnici OCRNILI zamenika tužioca Ivanića!

Autor:

Hronika

15.07.2020

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Darka Šarića, danas su završne reči u procesu za pranje novca od prodaje narkotika izneli još šedmoro optuženih. Nekoliko njih je samo kratko negiralo umešanost u kriminal kroz ubacivanje nelegalnog novca u legalne tokove kroz različite privatizacije, dok su Nebojša Jestrović, Boban Stojiljković, Nebojša Spasić i Goran Vučković pred licem pravde izgovorili ozbiljne optužbe.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

- Sudijo i tužioče vama svaka čast što ste završili škole i zasnovali radne odnose u kojima redovno primate platu, ali niste sposobni kao ja da pravite pare.  I mi koji nismo završili ni srednje škole smo ljudi koji imaju pravo da žive i da rade, zato mi nije jasno kad se tužilac čudi otkud milioni neobrazovanim ljudima. No, i tu pravi razliku Ivanić, pa sa Joksović Nebojšom šuruje i ne čudi se njegovom bogatstvu, iako zna da nije školovan, a za nas se čudi povodom iste stvari. Joksovića pokriva u ilegalnim poslovima, dok nas bezočno optužuje. Tri i po godine sam robijao bez krivice i opet sam čovek, a tužilac nije. On me optužio za sve i svašta, samo je falilo još da kaže i da sam prodavao ljudske organe - rekao je Boban Stojiljković, biznismen iz Vranja koji se tereti da je prao novac sa organizovanom kriminalnom grupom Darka Šarića.

Stojiljković je i danas opovrgnuo navode da se bavio kriminalnim radnjama, a svoju vezu sa optuženom grupom je objasnio kao udruživanje sa nekolicinom njih zbog širenja legalnog biznisa.

- Imam ženu i decu i treba obezbediti lep život porodici. Ja to mogu i hoću i ne krijem da sam se čuo sa ljudima iz grupe da bi smo radili zajedno i uvećavali imovinu, ali ne kroz kriminal. U Srbiju sam u periodu od 2003. do 2009. legalno uneo između 700.000 i 800.000 evra. Saradjivao sam sa Agušem Erdičom kojeg znam od 1994, jer je bitno da se vrti novac i uvećava - izmedju ostalog je u završnim rečima izneo biznismen u Vranju poznat kao Đura.

Goran Vučković: Iživljavali su se nada mnom, ali hvala Ivaniću za sendvič sa slaninom

Optuženi Goran Vučković koji je uhapšen kao vlasnik pumpe u Vranju koji je u svoje ime uplatio oko 14.000 evra u sitnim apoenima uz još 14 lica za kupovinu "Bratstva" iz Preševa, što je Tužilaštvo navelo da ga poveže sa prodajom narkotika, opet je negirao umešanost u organizovani kriminal. Druga optužena lica, advokate i publiku, Vučković je nasmejao kada se tužiocu Ivaniću javno zahvalio za sendvič sa slaninom . 

- Iživljavali su se nada mnom iz bezbedonosnih službi i iz Tužilaštva, poput Dragoslava Džikića. Ivanić i Miljko Radosavljević su me do noći držali u kancelariji Specihalnog suda gde su me tajno sproveli i gde su me ucenjivali i instruisali da govorim šta njima odgovara. Ipak, zahvalan sam Ivaniću za sendvič sa slaninom koji mi je dao kad sam hteo da padnem u nesvest.  U tom dugotrajnom i iscrpljujućem procesu sam i psihički oboleo i zadobio brojne bolesti i probleme - rekao je Vučković. On je na drugoj strani, prema navodima iz Tužilaštva, tražio status svedoka saradnika na početku procesa, ali mu to nije dozvoljeno.  

Njegov sugradjanin i do pre deset godina ugledni sudija i bankar Nebojša Spasić Boki koji se tereti da je, kao direktor vranjske Filijale Komercijalne banke, marta 2009. omogućio konverziju imovine – gotovog novca u iznosu od 280.000 evra, koji je pribavljen vršenjem krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u završnoj odbrani, danas je negirao sve tačke optužnice. Spasić je rekao da mu je sudski proces doneo mnogo problema.

- Moja porodica i ja smo osramoćeni, a uživali smo u velikom ugledu i poštovanju sugrađana. Na sudu sam doživeo i infarkt- istakao je vranjanski pravnik. 

Kum Darka Šarića: Predlažem po mesec dana pritvora za sudiju i tužioca da postanu veći profesionalci 

RepublikaFoto: youtube.com/Goli Zivot TV HAPPY
Nebojša Jestorović

Nebojši Jestroviću sudija Siniša Petrović dozvolio je da sedeći iznese završne reči zbog narušenog zdravstvenog stanja kao posledice udesa s početka godine. Međutim Šarićevog kuma to nije odobrovoljilo pa je javno pitao suduju gde je optužnica za Nebojšu Joksovića, a onda je objasnio da država nije imala pravo da iznosi javno njegove presretnute razgovore i poruke.

- Bio sam pred razvodom i otuda uvredljiv SMS moje žene, a slušali su mi i razgovore sa petogodišnjim sinom. Zakon nije isti za sve, izgleda. Mrcvarili ste nas i za 10 godina i pet i po meseci održali ste samo 121 suđenje. Sudija, izvinite i zbog vašeg kašnjenja je trpeo proces. Imam predlog za sudiju i tužioca da mesec dana provedu u pritvoru da bi bili bolji u svom poslu- rekao je mozak operacije čitave grupe, kako su često nazivali Jestrovića u ovom procesu zbog odličnog poznavanja ekonomije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading