Od zlata do blata: Partizan je odveo u LIGU ŠAMPIONA, a sada ga policija juri zbog POKUŠAJA UBISTVA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Malbaša (43) pokušao je prošle srede da ubije dilera Igora Neškovića (47), ekskluzivno saznaje Srpski telegraf. Nešković je 8. jula uveče u Zemunu nađen u svom automobilu sa više ubodnih rana po telu.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Foto: unsplash.com

Prema našim informacijama, krvavi obračun desio se u Bačkoj ulici zbog neraščišćenih računa.

PROLAZNICI ZVALI HITNU

- Nešković je dobro poznat policiji kao kradljivac automobila, ali je nakon robije zbog tih dela rešio da pređe na viši nivo i postane diler narkotika. Među njegovim saradnicima našao se i Nikola Malbaša, za kojeg policija još ispituje da li je i on diler ili samo zavisnik. Sigurno je samo da je neko nekom tu dugovao veliki novac - otkriva naš izvor blizak istrazi.

Kobne večeri Nešković, kojeg zovu Ciga, parkirao se kod okretnice autobusa 83 i 18 i mirno čekao Malbašu, kao i uvek, a prema našim informacijama, on i živi u ulici pored.

Foto: Starsport
Nikola Malbaša

NEŠKOVIĆ ROBIJAO ZBOG KRAĐE AUTOMOBILA

Mediji su pisali da je Igor Nešković poslednji put uhapšen 2011, kada je ukrao BMW serije 3 francuskih registracija na Voždovcu. Tada je u garaži u kojoj je krio ukradeno vozilo pronađen i ometač GPS, koji olakšava kradljivcu bekstvo i čuvanje ukradenog automobila. On je tada uhvaćen u automobilu reno klio koji je ukraden 2008. godine, a utvrđeno je da su na njemu prekucani brojevi šasije i motora. Tri godine pre toga ukrao je škodu oktaviju i ona je u međuvremenu promenila dva vlasnika. Te 2011. već je iza sebe imao dve robije za krađu automobila, a sledila mu je kazna od sedam meseci zatvora zbog nelegalnog oružja, pa je uz nju dobio i novu za krađu BMW.

Prema medijskim navodima, sledeće godine je otkriveno da je nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Saša Tiosavljević iz Novog Pazara, koji je posle JSO radio za Državnu bezbednost, odakle je otpušten drogom sa Kosova snabdevao kriminalnu grupu u kojoj je bio i Nešković.

- Čim je bivši fudbaler Partizana seo u kola, počela je rasprava oko dugova. Malbaši je u jednom trenutku pao mrak na oči, pa je izvadio nož i nekoliko puta ga zario Neškoviću u stomak i istrčao iz automobila. Nešković je ostao bespomoćan na mestu vozača, pa ga je verovatno primetio neko od prolaznika i pozvao Hitnu pomoć, koja ga je odvezla u Urgentni centar - navodi naš sagovornik.

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Nešković je hitno operisan, a lekari su, i pored povreda opasnih po život, uspeli da ga stabilizuju i sada se oporavlja.

Foto: Starsport
Nikola Malbaša

On je nekoliko godina proveo na robiji zbog višestruke krađe automobila, a baš pred odlazak na izdržavanje kazne počeo je da se bavi distribuiranjem narkotika, pa mu je nova "karijera" pala u vodu zbog zatvora.

Sunovrat počeo u Čečeniji

- karijeru počeo u FK Zemun

- u zimskom prelaznom roku 2003/2004. potpisao za Partizan, koji je tad trenirao Lotar Mateus

- igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i postigao gol protiv Jurgordena

- za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao pet utakmica 2003. godine.

- karijera mu krenula nizbrdo kada je potpisao ugovor sa ruskim Terekom, ali za klub iz Čečenije nije odigrao ni minut

- u sezoni 2006/2007. potpisao za nemački Koblenc, gde se nije nametnuo, a karijeru završio u kineskom Šandongu

- Odležao je kaznu i čim je izašao pokrenuo je stare veze i nastavio tamo gde je stao, ali sada umalo nije platio glavom - naglasio je naš izvor.

Inače, Malbaši se gubi trag u medijima kada mu je 2008. istekao jednogodišnji ugovor sa ekipom kineskog osvajača duple krune Šandongom, koju je tada vodio bivši trener crno-belih, a sada selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading