KRVAVI DRUMOVI ZBOG ALKOHOLA I NEISKUSTVA: U Srbiji za 4 dana poginulo čak 12 ljudi!

Autor: M. Ž. L.

Hronika

14.07.2020

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se izgibija na srpskim drumovima, koja je započela crnim vikendom, kada je u saobraćajnim nesrećama za dva dana stradalo 10, uglavnom mladih osoba. Kada se učinilo da bilans ne može da bude gori, dogodile su se još dve nesreće, tako da se broj izgubljenih života popeo na 12 za samo četiri dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Šabac - Loznica, u ataru sela Lipnički Šor, poginuo je biciklista star 65 godina. On je stradao kada je na njega naleteo kamion. U ponedeljak je kod Uba pežo sleteo s puta, vozač je teško povređen, dok je suvozač poginuo na mestu, a nesreća se dogodila pola sata posle ponoći 13. jula.

- Nažalost, nas ovo ne iznenađuje. Ovo je karakteristično za ovaj period godine, a u pitanju su uglavnom mladi, neiskusni vozači, a često u nesrećama učestvuje samo jedno vozilo. To govori da našim mladim vozačima nedostaje saobraćajna kultura i saobraćajno obrazovanje. Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja, koji je usvojen 2010. godine, bila je obaveza da se uvede u škole program iz bezbednosti saobraćaja u škole. To nije urađeno. Propušteno je 10 generacija i to je 700.000 ljudi koji nemaju saobraćajnu kulturu i obrazovanje. Kombinacija alkohola, narkotika, neiskustva i želje za dokazivanjem dovode do ovih katastrofalnih posledica - kaže za Srpski telegraf Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading