Zoranov telefon i dalje misterija: Suđenje odloženo na zahtev odbrane Marjanovića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Zoranu Marjanoviću zbog ubistva supruge Jelene odloženo je u Višem sudu jer je odbrana tražila da se sasluša i njihov veštak za telekomunikacije koji će razrešiti misteriju o isključenom telefonu pevačicinog supruga u vreme njene smrti.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Zoran Marjanović

Kritično vreme

Na sudu se u petak pojavio samo veštak Dragomir Vasiljević, koji je obavio vremensko-prostorno veštačenje mobilnih telefona u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina. Analiziran je mobilni telefon žrtve, Zorana Marjanovića, kao i članova njegove porodice.

Zoran je došao u pratnji jednog od četvorice advokata Stefana Jokića, koji je sudiji predao punomoćje za veštaka Sašu Savića i zatražio da se odloži pretres kako bi se i on pojavio na sledećem suđenju i izneo mišljenje o mobilnim telefonima. Time odbrana Marjanovića želi da ospori navode u optužnici u kojoj stoji da je za vreme ubistva pevačice 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, između 16.49 i 17.30, Zoranov telefon bio isključen, kao i svim muškim članovima njegove porodice. Kao kritično vreme navodi se termin od 16.56 do 17.04 jer se sumnja da je tada Jelena ubijena.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

 Jelena ubijena između 16.56 i 17.04. Posle tog vremena telefon prvi uključio Zoran

 

- To znači da bi taj Savić trebalo da se sukobi sa veštakom Vasiljevićem, čiji nalaz je delimično i u optužnici, i dokaže neke nepoznate okolnosti, kao i to da li su svim muškim članovima porodice Marjanović bili isključeni telefoni za vreme Jeleninog ubistva - objašnjava naš izvor iz istrage.

Jelenu ubilo više ljudi?

Na prethodnom suđenju svedočili su sudski veštak Milan Kunjadić i njegov kolega, koji je bio i ministar, Zoran Stanković. Oni su govorili o povredama koje je pevačica dobila tokom ubistva na nasipu i ustanovili da je umrla od osam udaraca, koji su joj naneti po glavi, verovatno različitim oružjem. Takođe, Stanković je naglasio da je moguće i da je to počinilo više napadača, kao i da Jelenina krv nije nađena na Zoranovoj odeći.

"Zlatan Mekin"

U optužnici stoji da su aktivnosti telefona Marjanovića ustanovljene posle 17 sati, što je inspektorima bilo veoma sumnjivo. Prvi koji je uključio telefon bio je upravo Zoran.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

- Čim je uključio telefon, više puta je zvao suprugu i ti pozivi su na njenom telefonu i registrovani. Na njenom telefonu on je bio pod imenom "Zlatan Mekin" - piše u optužnici u kojoj se Zoran vodi kao ubica svoje žene.

Sudija je na jučerašnjem ročištu zakazala dva pretresa za 24. i 25. septembar, a veštak Vasiljević zamolio je da mu se na vreme dostave nalazi odbrane kako bi se i on pripremio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading