Apelacioni sud ukida presudu ubicama Slavka Ćuruvije?

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

07.07.2020

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas će početi sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom su zbog učešća u ubistvu vlasnika i novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine na ukupno 100 godina zatvora osuđena četvorica tadašnjih pirpadnika Državne bezbednosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Slavko Ćuruvija

Sednica Apelacionog suda će biti javna, a planirano je da se održi i u sredi u četvrtak, 8. i 9. jula.

Na njoj će sudija izvestilac predstaviti osuđujuću presudu od 5. aprila 2019. godine, kao žalbe tužilaštva i odbrane, a okrivljeni i njihovi advokati će imati mogućnost i da se usmeno obrate sudu i dopune svoje žalbe.


Prvostepenom presudom tadašnji šef Resora državne bezbednosti Radomir Marković osuđen je na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Ćuruvije, a kao saizvršioci, koji su pripremali teren za ubistvo novinara, osuđeni su tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić na 30 godina zatvora, a pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić na po 20 godina zatvora.
RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Spomen ploča

Prema presudi Ćuruviju je ubilo NN lice, a DB-ovci su za to pripremili "teren".


Žalbe na ovu presudu su izjavili svi optuženi osim Kuraka koji je u besktvu, svi branioci optuženih, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal, rečeno je ranije Tanjugu u Apelacionom sudu.

Apelacioni sud presudu može da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading