GLUMAC KONAČNO POČEO SA ODSLUŽENJEM KAZNE: Jevtić na robiji, ima dva sata dnevno za šetnju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Goran Jevtić (41) konačno u kućnom zatvoru! Na kaznu od 10 meseci sa nanogicom pravosnažno je osuđen 4. marta ove godine zbog obljube tada 15-godišnjeg Luke K. Ovu odluku doneo je Viši sud u Somboru, kada je preinačio pravosnažnu presudu po kojoj je glumac trebalo da robija u zatvoru.

RepublikaFoto: youtube.com/Dejan Jelača 30 minuta
Goran Jevtić

Kako saznajemo, glumac je počeo sa odsluženjem kazne u junu u svom stanu u Somboru.

- Jevtiću je pre nekoliko nedelja naloženo da mu kazna o kućnom pritvoru stupa na snagu. Svi planovi o pozorištu su mu pali u vodu. Sve do marta i početka vanrednog stanja u zemlji radio je u Centru za kulturu Smederevo. Poslednje što je trebalo da igra je predstava "Kad je Niče plakao", koju je sam režirao, ali mu je korona stala na put - otkriva za naš list izvor blizak Jevtiću.

Smešio se sa plakata

Kako smo pisali u martu ove godine, Centar za kulturu Smederevo oblepio je grad plakatima sa kojih se građanima smešio osuđeni pedofil Goran Jevtić, a na njima je bila najava premijere njegove predstave "Kad je Niče plakao", koju je trebalo da igra 27. marta, a njeno ukidanje zbog glumčeve loše reputacije nije bilo u planu.

- Jedino ako Jevtić kaže da ne može da igra, onda moramo da otkažemo predstavu - rekao je tada direktor Centra Dragoljub Martić.

Prema našim informacijama, glumac-pedofil ima dva slobodna sata dnevno da obavi sve željene aktivnosti, bilo da su one vezane za posao, rekreaciju ili nešto treće. Ako van svog stana ostane i koji minut duže, nanogica, koju nosi, će alarmirati nadležne organe. U tom slučaju, rizikuje da ostatak kazne odsluži u pravom zatvoru.

BROJKE

4 i po godine se sudilo
6 godina prošlo od obljube dečaka
15 godina imao Luka kada je zlostavljan
10 meseci će glumac provesti u kućnom pritvoru

Jevtića je u oktobru prošle godine Viši sud u Somboru osudio na 10 meseci zatvora, a on je tada sa advokatom podneo molbu da kaznu služi kod kuće. Ona je, najpre, odbijena, da bi kasnije bila prihvaćena. Prvostepena presuda bila je doneta u martu prošle godine, a i po njoj mu je bilo određeno 10 meseci kućnog pritvora, ali bez nanogice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Četiri i po godine se čekala presuda

Sudski postupak protiv glumca Gorana Jevtića trajao je skoro četiri i po godine, a počeo je u julu 2015. godine. On je svih godina negirao krivicu, a nakon preinačene presude, koja je doneta u martu, još tri meseca uživao je na slobodi iako je uglavnom bio kod kuće zbog vanrednog stanja koje je doneto zbog epidemije koronavirusa.

Ublažili mu kaznu

- Svrha kažnjavanja okrivljenog može da se postigne i izdržavanjem kazne kućnog zatvora jer on ranije nije osuđivan, nije bilo teških posledica po oštećenog i radi se o izolovanom događaju u dosadašnjem životu okrivljenog. Veće je uzelo u obzir i da je Jevtić javna ličnost, odnosno glumac, pa je i sama osuda za ovakvo krivično delo izazvala osudu javnosti izraženu kroz medije, koja je nesumnjivo nepovoljno uticala na njegovu glumačku karijeru. Smatramo da i to predstavlja jedan vid sankcije koja će uticati na osuđenog da ne vrši krivična dela - navedeno je u obrazloženju odluke vanpretresnog veća nakon preinačene presude.

Podsetimo, glumac je osuđen jer je u junu 2014. godine tada maloletnog Luku K., koji je imao 15 godina, u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru primorao na oralni seks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Opet ja

06.07.2020 08:50

Nije kućni pritvor, nego kućni zatvor!!!

Dabome

06.07.2020 09:05

Ee Srbijo, da bog da da se ista star desi sudiji, pa da vidimo za trajna ostecenja da li postoje? Silovanje maloletnog deteta 10 meseci? Eeeeeee

Jasenka

06.07.2020 10:27

Kratko i jasno zatvor i registar pedofila, za ceo život!

busplusije

06.07.2020 10:36

Aman ljudi, kakva pedofilija, ovo je, kao i 99 posto slučajeva nazovi pedofilije, pederastija - ljubav sa maloletnim dečacina, odnosno homoseksualizam. Izgleda da nije politički korektno stvari nazvati pravim imenom.