Nova hapšenja u slučaju Jovanjica: Palo još sedam osoba!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

01.07.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno još sedam osoba od kojih je pet zaposleno u državnim organima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Jedno lice je već u pritvoru, a deveti osumnjičeni je u bekstvu, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Zaposleni u državnim organima su A.T. i B. R. , R. B., M. K. i Z. B, a uhapšeni su i M. T. i S. M.


Sumnja se da su oni izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo dodaje da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u protvoru, Predraga Koluivije koji je i većinski vlasnik "Jovanjice".

Uhašeni čekaju saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a pretresi su u toku.
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Koluvija je u pritvoru od novembra prošle godine, a optužnica protiv njega i još devetorice okrivljenih je podignuta početkom maja, a potvrđena je rešenjem Specijalnog suda 10. juna.


Optužnica ih tereti za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading