Hapšenje u Majdanpeku: Finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine za 3.703.600 dinara

Autor:

Hronika

29.06.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, a protiv još dve osobe podneli krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3.703.600 dinara.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca policija je uhapsila D. V. (1973), odgovorno lice "DVS KOMERC-2017" iz Paraćina, i tridesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Paraćina. Uhapšen je i Lj. P. (1955), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majadanpek, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i I. P. (1979), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek, osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, podnete su krivične prijave i protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Jagodine i četrdesetsedmogodišnjaka iz Paraćina. 

Sumnja se da su Lj. P. i I. P., u vremenskom periodu od 09.03.2017. do 09.03.2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba „Majdanpek“, u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg  muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.  

Nakon toga, on je, kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D. V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe.

Osumnjičenim D. V., Lj. P. i I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading