Karabinjeri imaju dobar "njuh": Srbin i Crnogorac uhvaćeni sa gomilom oružja

Autor: Mondo, Republika

Hronika

27.06.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u italijanskom gradu Leće uhapsila je i podnela tri prijave protiv Srbina A. J. (43), Crnogorca A. M. (23) i njegove partnerke, inače srpske državljanke, A. T. (36), pošto je u njihovom automobilu pronašla oružje sa izbrisanim serijskim brojem, zbog čega se sumnja da su osumnjičeni pripremali likvidaciju u Italiji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Da policijska patrola juče kasno popodne nije otišla na periferiju italijanskog grada Leće kako bi proverila jednog osuđenika, možda se za pakleni plan Srbina i Crnogorca nikada ne bi saznalo.

Naime, došavši na jedan napušten parking koji mahom koriste socijalno ugrožene strukture, primetili su nekoliko vozila u zapuštenom stanju koja su odlučili da provere.Jedno od vozila, "fijat stilo" razlikovalo se od ostalih pošto u njemu nije bilo smeća i razbacanih stvari.

Proverom je utvrđeno da je auto registrovano na jednu ženu sa kojom je policija obavila razgovor i saznala da ga je pre oko godinu dana prodala Srbinu.

Sve vesti iz rubrike hronika možete pročitati ovde.

Međutim, ona nije imala nikakvu papirologiju koja bi potvrdila kupoprodaju, prenose italijanski mediji.

Policajci su pretresli automobil i unutar putničkog prostora pronašli neoštećenu, gotovo novu, platnenu torbu u kojoj je, zapakovano u celofan, bilo sakriveno oružje - pištolj kalibra 6.35 sa izbrisanim serijskim brojem, još jedan malokalibarski pištolj, ali i druge stvari za koje je utvrđeno da pripadaju privedenom Srbinu.

Policijskom istragom utvrđeno je da vezu sa Srbinom ali i pronađenim oružjem imaju i Crnogorac A. M. (23) i njegova partnerka, inače srpska državljanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading