Uhapšena pevačica Romana: Pljačkala bankomate, evo koliko će da robija!

Autor: Republika

Hronika

25.06.2020

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Romana P. (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal "9njuz".

RepublikaFoto: instagram.com/romana_panic
Romana Panić

- Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike" - izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba. Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor - Filip M. 14 meseci, Romana P. 12. meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit oceni je da je ceopostupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading