CARINSKI INSPEKTOR OSUĐEN ZBOG MITA: Tražio novac od uvoznika automobila da mu ne bi pisao prijavu!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

23.06.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu protiv presude Višeg suda u tom gradu kojom je carinski inspektor P. R. (58) zbog primanja mita osuđen na kaznu zatvora od 12 meseci, a Ž. B. (57) na kaznu zatvora od šest meseci zbog pomaganja i te kazne je povećao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sud u Novom Sadu je P. R. osudio na dve godine zatvora i zabranio mu obavljanje te dužnosti na period od tri godine, dok je Ž. B. osudio na devet meseci zatvora.

P. R. je osudjen jer je kao samostalni carinski inspektor tražio 5.000 evra od jednog čoveka iz okoline Zrenjanina, koji se bavi uvozom polovnih automobila.

On je taj novac tražio kako ne bi inicirao pokretanje prekršajnog postupka protiv tog čoveka i njegove firme, da ne bi obračunao razliku carine i PDV na uvezena vozila, kao i da bi uklonio postojeće prekršajne prijave.

Okrivljeni je u jednom zrenjaninskom kafiću primio 1.000 evra, dok je Ž. B. posredovao u komunikaciji sa gradjaninom koji je novac predao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading