NIJE SE ŽALIO NA OPTUŽNICU: Velja Nevolja ostaje u pritvoru još 60 dana!

Autor: Tanjug

Hronika

20.10.2017

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica protiv Veljka Belivuka (32), zvanog Velja Nevolja i još dvojice okrivljenih za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara ove godine, postala je pravosnažna jer se optuženi nisu žalili na nju, a sud im je u četvrtak produžio pritvor za još 60 dana.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Ostaje u pritvoru: Veljko Belivuk

Viši sud u Beogradu potvdio je 27. septembra optužnicu Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića, a ona je postala pravosnažna 13. oktobra, protekom zakonskog roka za izjavljivanje žalbi Apelacionom sudu, koje su izostale.

U narednom periodu očekuje se zakazivanje pripremnog ročišta, a potom i suđenja.

Belivuk i Miljković su u pritvoru dok je Kojić u bekstvu.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je okrivljenim nakon pravosnažnosti optužnice, pritvor 19. okrobra produžen za još 60 dana.

Oni će ostati u pritvoru zbog okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sva trojica su optuženi za krivično delo ubistvo pomaganjem.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se sada terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Belivuk, koji je u međima poznat i kao Velja navolja, uhapšen je početkom februara, a Miljković u maju.
Na saslušanju u tužilaštvu Belivuk je negirao učešće u ubistvu, dok se Miljković branio ćutanjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading