Bor izgubio najboljeg sportistu u istoriji grada: Proglašena trodnevna žalost zbog tragične smrti Bobane Veličković!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

22.06.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom prerane smrti Bobane Momčilović Veličković (31), višestruke osvajačice medalja na velikim međunarodnim takmičenjima i aktuelne šampionke Evrope u streljaštvu, gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bobana Momčilović

Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti - navodi se na sajtu grada Bora.

Kako stoji u saopštenju, Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva.

Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena.

- Grad Bor se sa beskrajnom tugom oprašta od naše Bobane i izražava svoje najdublje saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije - navodi se u In memorijamu grada Bora.

Grad Bor proglasio je trodnevnu žalost za dane 23, 24. i 25. jun u znak poštovanja i sećanja na Bobanu.

- U dogovoru sa porodicom, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Streljačkim savezom Srbije, biće organizovana i komemorativna sednica na kojoj će se odati pošta Bobani Momčilović Veličković, o čijim detaljima će javnost biti naknadno obaveštena - saopštila je pres služba grada Bora.

Podsetimo, Bobana je preminula juče posle komplikacija na porođaju, a sve usled toga što je imala eklampsiju - jedan od najtežih i najopasnijih poremećaja u drugom stanju, a pogotovo kod prvorotkinja. Ono što je najgore, ovaj poremećaj dovodi do fatalnog ishoda, kako majke, tako i bebe.

Eklampsija je toksikoza, odnosno trovanje krvi, koju prati gubitak svesti, povišen krvni pritisak, gubitak belančevina u mokraći majke, pojava otoka lica i tela, poremećaj funkcije pojedinih organa trudnice kao što su jetra, bubrezi, mozak.

Obično se javlja nakon 20. nedelje trudnoće, ili 48 sati nakon porođaja. Retko kad se javlja pre 20. nedelje trudnoće ili do 23 dana nakon porođaja.

Bobana se porodila pre 20 dana, koliko se i borila da vidi svoju bebu nakon porođaja. Nije uspela da vidi svoje tek rođeno dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading