Zaseda za bivšeg robijaša: U PUCNJAVI U RAKOVICI TEŠKO RANJEN VLADIMIR KOSTIĆ (40)

Autor:

Hronika

20.06.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pucnjavi koja se dogodila u noći između četvrtka i petka u Ulici Stojana Jankovića 8 teško je povređen Vladimir Kostić (40) zvani Kostur. On je sa prostrelnim ranama u grudima i stomaku hitno prebačen na VMA i njegovo stanje je teško.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- Kostić je bio u društvu još jedne osobe i došao je do ulaza i hteo da pozvoni na interfon jer mu u toj zgradi živi prijateljica. Tada je iz zasede izleteo napadač, koji je počeo da puca Kostiću u leđa. U drugu osobu nije pucao, a kada je video da je Kostić pao, napadač je pobegao - kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

U napadu je žrtva zadobila povrede grudnog koša, pluća i bešike, a operisan je odmah po prijemu na VMA. Kako saznajemo, Kostić je odranije poznat policiji i ima podebeo dosije, a operativna saznanja policije govore i da ima veze sa trgovinom narkoticima.

Istraga u dva pravca

Policijska istraga ide u dva pravca, nezvanično saznaje Srpski telegraf. Prvi jeste da je Kostić žrtva osvete zbog ranijih sukoba sa pojedincima iz kriminogene sredine, a drugi je da je na njega pucano zbog neraščišćenih poslova u vezi trgovine narkoticima. Policija čeka da se ranjeni oporavi kako bi ga inspektori, ali pošto je napadnut sa leđa, teško da će pružiti neke valjane informacije, čak i ako bude hteo da priča sa policijom.

- Protiv njega podneto je više desetina krivičnih prijava za razna krivična dela. On je pre, otprilike, dve godine izašao iz zatvora, gde je odslužio četvorogodišnju zatvorsku kaznu, na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva. Naime, on se sukobio sa drugim žestokim momkom iz Rakovice potegao nož i izbo ga. Zbog toga je 2014. osuđen i poslat u zatvor iz koga je izašao 2018. godine - navodi izvor iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading