ISPOVEST BIVŠE SUPRUGE VOZAČA IZ AUTOMOBILA SMRTI: Rade će se ubiti ako preživi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola me je nazvao šest minuta pre nesreće i rekao "Mama, stižem, stavi kafu!", više ga nisam čula, priča za Srpski telegraf neutešna Dragana Šlijepica, majka Nikole Novitovića (20), koji je u četvrtak ujutro stradao sa maćehom Jelenom Petković (34), dok su njegov otac Rade Novitović (42) i polubrat Viktor Petković (2) i dalje u kritičnom stanju.

RepublikaFoto: eStock/facebook
Foto: Ilustracija

Dragana se prisetila poslednjeg razgovora sa bivšim suprugom i njihovim sinom, koji su u četvrtak oko tri ujutru krenuli iz Arilja u Beograd jer je mali Viktor imao zakazanu operaciju mokraćnih kanala u sedam časova.

 

NOGE SE ODSEKLE

- Čula sam se sa njima kada su krenuli. Bili su baš raspoloženi. Nikola me je nazvao, ali je vreme prolazilo, a njih nije bilo niti su se javljali na telefon. Bojala sam se da ne zakasne na operaciju. Ja sam Jeleni spremila sve stvari za bolnicu. Onda sam slučajno primetila vesti na televiziji o stravičnom udesu. Čim sam videla BMW, pozlilo mi je - jedva izgovara Dragana, brišući suze.

NIKOLA ŽELEO DA BUDE VOZAČ

Roditelji stradale Jelene Petković došli su u četvrtak u Beograd kod Radetove bivše supruge, a ostali su i u petak kako bi sačekali ćerkinu obdukciju, da bi mogli da je prevezu u Vlasotince. Ona je sa sinom Viktorom i nevenčanim mužem Radetom živela u Arilju u njegovoj kući, koju je nasledio od oca. Nikola je otišao kod njih na početku vanrednog stanja.

- Moj sin je živeo sa mnom, a kod oca je bio samo tokom vanrednog stanja da bi uživao u prirodi. Nije još završio srednju školu, ali je položio testove za vozačku dozvolu, a vožnju je hteo u Arilju. Trebalo je da ide na praksu u očevu firmu jer je i on želeo da bude vozač. Hteo je da zaradi, pa da tim novcem renoviramo ovaj naš stan koji nam je ostavio Rade - prisetila se Dragana, odmahujući glavom i dalje u neverici da više neće videti sina.

Ona kaže da su je odmah nakon toga zvali da dođe u Urgentni kada je dobila informaciju da je Rade preminuo, što je kasnije demantovano.

- Čekala sam u hodniku, a noge su me jedva držale. Tada sam dobila poziv da dođem u policiju, ali sam tamo poslala brata. Tamo su mu rekli da je Nikola stradao. Ostala sam bez sina - zajecala je ožalošćena majka i dodala da su planirali da dođu i dan ranije kod nje, ali nisu mogli od obaveza.

Predosećao nesreću

Dragana kaže da se njen bivši suprug često šalio sa njom i da su ostali u odličnim odnosima i da su i dalje bili porodica.

- Rade mi je govorio: "Ti ćeš da čuvaš mog Viktora ako mi se nešto desi", govorila sam mu da ne lupa, ali eto ti crne sudbine. Kao da je nešto predosetio. Ne znam - prisetila se ona.

PROŠLA AGONIJU

Radetova bivša supruga se sada moli da makar mališan i njen bivši suprug prežive, ali se plaši kako će on podneti vest da je sina i suprugu odveo u smrt.

- Rade će se ubiti ako preživi, dobro ga znam. On je takav. Znam da nije ni sanjao da ih ugrozi nikada. Ja moram da budem jaka jer imam još četvoricu sinova, koji ne mogu da dođu k sebi od bola. Jedan mi je rekao i da on želi da kupi odelo svom bratu jer ne želi da ga neko drugi sredi za sahranu - iskrena je očajna majka.

Voleo brzu vožnju

RepublikaFoto: eStock
Smrskani "BMW"

Bivša supruga Radeta Novitovića kaže da je on bio profesionalni vozač i da je imao samo jednu saobraćajku u životu.

- Voleo je da vozi brzo, ali uvek oprezno. Pre dosta godina imao je samo jednu nesreću kada su mu kod Pančevačkog mosta na put izleteli majka i dete, koje je tada teško povređeno, ali se posle oporavilo.

Ona kaže da je u četvrtak prošla kroz agoniju jer je posetila Radeta u šok-sobi, a nakon toga joj je pritrčao policajac i rekao da je preminuo, pa je morala svima da javlja da to nije istina jer je takva vest bila ceo dan na portalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading