(FOTO, VIDEO) Doktorka sahranjena uz stihove pesme "Možda spava": Suprug zanemeo od bola, a sin potresnim rečima rasplakao prisutne

Autor:

Hronika

19.06.2020

10:01 >> 13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata doktorka Violeta Skorobać Ašanin, koja je u nedelju izvršila samoubistvo, sahranjena je danas na groblju Lešće u prisustvu neutešne porodice, brojnih kolega i prijatelja.

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto sa lica mesta

Violetin suprug nije imao snage da tokom sahrane bilo šta kaže, pa su njegovi prijatelji govorili umesto njega.

Jedan od prijatelja je rekao da ljubav doktorke i njenog supruga neopisiva i jedinstvena, bili su jedno drugom sve, ona je njemu bila životni oslonac i večna ljubav. Nakon što je kovčeg sa preminulom iznet iz kapele, prijatelji su održali nekoliko potresnih govora.

- Imam tu želju da u ime svih kolega izgovorim poslednje reči kojima se opraštam od tebe. Sve što bih želeo reći, ne može stati u par rečenica jer ti zaslužuješ mnogo više. Koliko si bila divan čovek govori i ovaj skup kojim ti odajemo poslednju počast. Bila si odan i nesebičan prijatelj, uvek nasmejana i puna entuzijazma. Bila si svetski priznat doktor, lider među kolegama. Pionir savremene estetske hirurgije, ti i tvoja dela živećete i dalje u našim sećanjima. A o njima će najviše govoriti tvoji pacijenti kojima si život promenila na bolje. Draga moja, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - pročitao je emotivan govor jedan od kolega preminule doktorke.
RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Igor Đorđević

Glumac Igor Đorđević je, na zahtev Violetinog supruga Dragana, recitovao stihove Vladislava Petkovića Disa - "Možda spava".

Kako prenosi naš reporter, doktorkin sin je sklopio oči i suzdržavao suze na potresne stihove.

Povorka je krenula u 13 sati i 15 minuta.

Na večni počinak doktorku su ispratili pored porodice, i mnogobrojni prijatelji ožalošćenog sina, kao i kolege sa VMA i pacijenti, ukupno oko 200 ljudi.

Foto: Republika

Sin Andrej održao govor koji slama srca

-  Budi mirna majko biću jak, imam ljubav i devojke i porodice, biću uzoran momak kakvim si me zamišljala, levom rukom ću braniti porodicu, desnom ću graditi dobar život. Neću reći zbogom jer smo mi sada jedno i znam da ćeš me uvek čuvati - rekao je sin doktorke dok je stoički zadržavao suze, a zatim poljubio crvenu ružu i bacio u grob.

Na sahrani je svirao orkestar iz Beograda na zahtev supruga preminule koji je tražio da spuštanje kovčega bude ispraćeno stihovima "na te mislim kada zora sviće".

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Dr Violeta Skorobać Ašanin je pre pet dana oko podneva krišom uzela nož, zatvorila se u kupatilo i dvaput zarila sebi sečivo u srce dok su njen sin i suprug Dragan Ašanin bili u stanu. Oni su je zatekli u lokvi krvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading