POLICAJAC HEROJ Miloš se slučajno zatekao na mestu nesreće i DEČAKA (5) KOJI JE BIO PRIKLJEŠTEN AUTOMOBILOM SPASAO SIGURNE SMRTI

Autor: Informer, Republika

Hronika

18.06.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Nikolić šef saobraćajne policije u Obrenovcu spasao je petogodišnjeg dečaka sigurne smrti nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u tom gradu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Hrabri saobraćajac Miloš Nikolić

Naime oko 20.30 sati kombi "mercedes vito" kojim je upravljao Milan Jovanović (59) iz Pambukovice kod Uba iznenada je izleteo sa puta i prevrnuo se na krov. Hrabri policajac koji nije bio na dužnosti i slučajno se zatekao na mestu karambola uz pomoć još nekoliko građana uspeo je da podigne vozilo koje je preko stomaka i nogu priklještilo nesrećno dete.

- Kada se kombi prevrnuo mi smo ostali kao ukopani. U jednom trenutku pojavio se taj policajac koji nam je pokazao značku i pozvao da pomognemo. Nas nekoliko je podiglo kombi, a onda je on uhvatio dečaka za miške i odvukao ga sa puta - priča svedok događaja.

Prema njegovim rečima ovaj saobraćajac je dečaku uradio masažu srca, a zatim mu i pružio veštačko disanje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mesto nesreće

- Dete koje do tada nije disalo odjednom je otvorilo oči i počelo da plače. Bukvalno smo svi zaplakali od sreće kad je taj dečak pokazao znake života. Sa njim je u kombiju bio i njegov otac i desetogodišnja sestra kojima smo takođe svi zajedno pomogli - priča on.

Ubrzo je na lice mesta stigla Hitna pomoć koja je oca, dečaka i devojčicu sa povredama prevezla u Urgentni centar gde im je ukazana lekarska pomoć. Patrola saobraćajne policije alkotestirala je vozača Milana Jovanovića i utvrđeno je da je on u trenutku saobraćajne nesreće imao 2,34 promila alkohola u krvi. Odmah je odveden na trežnjenje, a protiv njega su podnete odgovarajuće prijave. Kombi je poslat na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je u momentu nesreće bio ispravan. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading