Srbi opljačkali zlataru u Mađarskoj: Zamolili radnicu da im da vode, a onda je usledila realizacija perfidnog plana

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

18.06.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac u mađarskom gradu Segedin podigao je danas optužnicu protiv dvojice državljana Srbije zbog sumnje da su opljačkali zlataru pre pet godina u Morahalomu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Prema optužnici, dvojica muškaraca pojavili su se u zlatari 21. juna 2015. godine i zamolili su menadžerku ispred te radnje da im da čašu vode. Ona im je izašla u susret i otišla nazad u zlataru, a za njom je pošao jedan od njih.

Dok je punila flašu vodom, muškarac koji je stajao iza nje ju je zgrabio i stavio joj ruku na usta. U tom trenutku, u zlataru je ušao i drugi osumnjičeni, te su oni zajedničkim snagama vezali menadžerku, stavili joj traku preko usta i uzeli ključ od sefa, prenose mađarski mediji.

Tom prilikom oni su odneli 3.189 evra u kešu i zlato u vrednosti od preko 87.000 evra. Prema navodima optužnice, oni su ostavili ženu vezanu u prodavnici i pobegli iz Mađarske.

Dvojica državljana Srbije uhapšeni su prošle godine, a okružni tužilac ih je optužio za pljačku i "kršenje privatne slobode".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading