BMW-om mrtav pijan odveo četvoro mladih u smrt! Nikola Mihailović pred Višim sudom izneo verziju kobne nesreće na Ibarskoj

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

16.06.2020

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kriv sam što sam te noći vozio pod dejstvom alkohola i nisam se pridržavao ograničenja brzine. Izjavljujem saučešće porodicama poginulih i jako mi je žao zbog svega što se desilo.

Foto: facebook.com/Nikola Mihailovic
Nikola Mihailović

Ovo je pred Višim sudom u Beogradu kazao Nikola Mihailović (28), optužen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On je prošle godine 9. avgusta oko jedan sat posle ponoći vozio "bmv" na Ibarskoj magistrali i njime se kod mesta Županjac zakucao u taksi "dačiju". U strahovitoj nesreći tada su poginuli Katarina Ivanković (20), Mihailovićeva saputnica iz "bmv", i troje iz "dačije" Aleksandar Savatić (22), koji je vozio, Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). Taško je povređen maloletni Stefan S, koji je bio u "dačiji" a u "bmv-u" povrede opasne po život zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povređen Stefan Ivanović.

Tužilac je naveo da je Mihailović te noći vozio sa 1,36 promila alkohola u krvi i brzinom od najmanje 117 kilometara na čas.

- Brzina je u toj deonici ograničena na 50 km/h. Da je vozio sporije i dozvoljenom brzinom, bio bi udaljeniji i ne bi došlo do saobraćajne nezgode.

Sudar se inače desio kada se "dačija" sa sporednog puta iz pravca Bogovođe uključila na Ibarsku magistaralu, a otpozadi je direktno udario "bmv".

Nikola Mihailović nakon priznanja krivice, ispričao je da su te večeri sedeli u kafani i svi su pili pivo, osim Katarine. Kada su krenuli kući on je seo za volan "bmv-a" Stefana Matovića da ih razveze, jer je kako kaže bolje poznavao sporedne puteve kojima je hteo da ide.

- Stefan mi je rekao da ne vozim krivinama, jer će mu biti muka, pa sam nastavio magistralom. Ne sećam se dobro svega, možda zbog stresa koji sam doživeo. Znam da sam video automobil koji mi je išao u susret i da me zaslepio. Potom sam na sekund video štop svetla i završili smo na livadi. Nisam reagovao da izbegnem sudar. Nisam stigao.

Mihailović je ispričao i da misli da je išao oko 100 km/h, da "dačiju" nije uočio kad se uključivala na magistralu i da je bio svestan da vozi brzo, više od dozvoljenog i da nije dozvoljeno voziti kad pije alkohol. Kazao je i da je ranije na Ibarskoj magistrali po danu vozio od 60 do 80 km/h, a po noći od 80 do 100 km/h.

Mihailovićevi branioci su tražili da mu se ukine pritvor u kojem je već 10 meseci. Njegova advokat Darko Komnenić kazao je da ima ogroman osećaj krivice, da ne spava noćima, da ćuti i da mu je psihijatar prepisao terapiju, kao i da ga za vreme korone lekari nisu posećivali. Tužilac se usprotivio, a sudija je odbila zahtev, navodeći da i dalje postoje razlozi da ostane u pritvoru.

Stefan Matović je kao svedok generalno potvrdio Mihailovićevu priču. Jedino je kazao i da su pre kafane sedeli u jednom kafiću u Lazarevcu i popili po pivo. Naveo je i da nije znao kojim će putem Nikola da vozi, da je video jaka svetla koja su im išla u susret, potom sudar i prekid filma. Katarina Vasiljević i Stefan Ivanović nisu se sećali udesa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading