Vapaj Monikinih roditelji na ročištu Malčanskom Berberinu! Zbog njihovih reči nastao muk u sudnici

Autor:

Hronika

17.06.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Nišu juče je održano pripremno ročište pred suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47), poznatijem kao Malčanski Berberin, koji je krajem prošle godine oteo i devet dana zlostavljao i silovao 12-godišnju devojčicu Moniku Karimanović iz naselja Suvi Do kod Niša. Tokom ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, višestruki silovatelj nije negirao krivicu, ali je pokušao da se pravda pomućenjem svesti u trenutku zločina, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Republika
Malčanski Berberin

On je u sudnicu uveden na sporedni ulaz, sa maskom na licu, kako bi se izbegla javnost, koja zbog osetljivih detalja zločina zasad nema pristup suđenju.

Roditelji izmučene Monike Aleksandra i Robert po izlasku sa ročišta rekli su da im je bilo izuzetno teško da gledaju Jovanovića, znajući da je njihovom detetu naneo doživotnu patnju, kao i telesne povrede, sa kojima se i dalje nosi. Robert je naglasio da će bar neko olakšanje osetiti tek kada Malčanski Berberin bude osuđen na robiju do smrti

RepublikaFoto: youtube.com/Bozidar Uskovic
Roditelji nesrećne devojčice

- Gledali smo monstruma u leđa i slušali pažljivo šta priča, ali nije mnogo govorio, to tek treba da se desi na glavnom pretresu, koji će biti 8. jula. Nije negirao da je naše dete mučio i povredio, ali je lupao i neke gluposti kao da je bio pomućenog uma. Delovao je svesno i bio je ravnodušan kao da ništa nije uradio. Monstrum se nimalo ne kaje, treba da ostane iza rešetaka do kraja života - rekao nam je Monikin otac.

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Nišu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanović, koji se tereti za otmicu i silovanje deteta, zbog čega mu preti najmanje 10 godina zatvora, dok je doživotni zatvor najviša zaprećena kazna. Inače, Jovanović, koji je zbog više silovanja ležao ukupno 22 godine u zatvoru, uhapšen je poslednji put 5. januara na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim kao glavnoosumnjičenim za Monikinu otmicu. On je, kako se sumnja, 20. decembra u selu Suvi Do presreo devojčicu na putu do škole i oteo ju je. Ona je pronađena nakon devet dana velike potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici. Silovatelj je nadimak Berberin dobio zbog običaja da svoje žrtve prvo ošiša, a potom siluje.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Monika

BRANILAC OSPORAVAO NALAZE VEŠTAKA

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, tužilac je predstavio optužnicu i dokaze koji je potkrepljuju, a Jovanović se izjasnio na navode optužbe i samo u manjem delu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici, saopšteno je iz Višeg suda u Nišu.

Roditelji devojčice su se pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića, dodao je sud.

Jovanovićev branilac je osporio neuropsihijatrijsko veštačenje branjenika u delu o uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnih dela, ali se nije protivio ostalim dokaznim predlozima tužilaštva. Na pripremnom ročištu usvojeni su predlozi za izvođenje dokaza tužilaštva, kao i predlozi za izvođenje dokaza koje je dala odbrana, osim predloga odbrane za ispitivanje svedoka na okolnosti koje se ne odnose na utvrđivanje činjeničnog stanja koje je predmet optužbe, navodi se u saopštenju suda.

Moniku još bole rane

Kada su Moniku pronašli nakon devet dana potrage, ona je bila ošišana i imala je brojne modrice po telu, kao i povrede međunožja, zbog čega je lečena u Kliničkom centru u Nišu više nedelja. Njen otac sada kaže da se ona uspešno oporavlja uz podršku porodice, ali da još ima bolove.

- Monika je neuporedivo bolje sada nego pre mesec dva dana, ali još bole rane koje ima dole. Mi smo uz nju stalno, koliko god nam mogućnosti dizvoljavaju i skrećemo joj misli sa onoga što joj se desilo, ali ne verujem d ato može ikada da zaboravi. Zbog nje i druge dece koju idiot mogao opet da povredi, Berberin treba da robija dok je živ - rekao je Robert.

Pola života u zatvoru

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka. On je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading