Istraga zverskog ubistva u Zaječaru: Momak i devojka starca vezali, pa ga ubili nogarom od stolice! Sada se ispituje OVO!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

16.06.2020

17:00

"Z.T. (43), iz Zaječara, i njegova devojka A.S. (46), iz Zemuna, koji se terete da su, sredinom februara, u saizvršilaštvu, ubili Slobodana Zdravkovića (76), u njegovoj kući u Pop Lukinoj ulici br. 24 u Zaječaru, upućeni su na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, kako bi se ustanovilo da li su u trenutku zločina bili uračunllivi", potvrđeno je iz izvora bliskih istrazi.

Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Njih Više javno tužilaštvo terete za tepko ubistvo u saizvršilaštvu, zbog čega im, ako se oglase krivim, preti kazna i do 40 godina zatvora. Dosadašnja saznanja kazuju da je Zdravković, najpre, onesvešćen, nakon čega mu je Z.T. vezao ruke selotejpom i kanapom na leđa, stavio traku preko usta, pa ga, nogarom od stolice, pretuko nasmrt.

Ranije je Zdravković dedi devojke ubice prodao auto i motornu testeru, a ovaj ga je optužio da su one pokvarene. Nakon nekoliko godina, Z. T. i A. S. su rešili da naplate dug. Nesrećni Slobodan se branio da je sve bilo ispravno kada je prodao stvari, ali su momak i devojka insistirali da im vrati novac.

Međutim, Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za "mercedese", se branio da nema para. Momka je, navodno, to razbesnelo i počeo je besomučno da tuće starca, sve dok ovaj nije prestao da daje znake života. Nakon zločina, osumnjičeni su ukrali laptop i zlatni lanac sa priveskom.

Kako se nezvanično saznaje, Z. T. je bio u apstinencijalnoj krizi. Policija je pregledala snimak i videla njegov automobil kako prolazi pored kuće penzionera, posle njega je on odmah priznao ubistvo, dok devojka negira učešće u zločinu.

Komentari (0)

Loading