Detalji pokušaja ubistva službenika crkve iz Subotice: Sin se ušunjao u kancelariju oca Petra i TEŠKO GA RANIO!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

15.06.2020

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u Subotici tokom prepodneva dogodio pokušaj ubistva službenika Pravoslavne crkve Svetog Vaznesenja gospodnjeg, Petra K. (74), potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva Subotice.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Došlo je do napada službenika Pravoslavne crkve, P. K. oštrim predmetom i nanošenja telesnih povreda, a nakon nemilog događaja uhapšen je M. K. iz Subotice, sin oštećenog, On je osumnjičen za pokušaj ubistva, potvrdio je zamenik Višeg javnog tužioca Branislav Rankov.

Petrov sin, Milan K. je danas ušao neprimetno u kancelariju parohije, subotičke Crkvene opštine, napao osobu za koju je kasnije potvrđeno da je njegov otac.

Napadač M. K (42) je vrlo brzo uhapšen, a žrtva njegov otac je vozilom Hitne pomoći prebačena na urgentno odeljenje subotičke bolnice. 

Prema rečima očevidaca, M. K. je mirno ušao u kancelariju, a krio je oštar predmet, prema prvim informacijama sumnja se da je oružje bio nož, kojim je napao svog oca. Odmah je pozvana služba Hitne pomoći, koja je zbrinula Petra i prevezla ga u subotičku bolnicu.

Povređeni muškarac Petar K. je sa težim povredama prebačen u bolnicu, a za sada je, kako je potvrđeno u stabilnom stanju. On je i operisan.

Nezvanično saznajemo da je M. K. od ranije bio problematičan a i da je imao određenih psihičkih smetnji. Kako tvrde poznanici i prijatelji, napadač oca je još kao mladić, takođe napao i svoju majku, koja nije želele navodno ni da ga prijavi, zbog njegove bolesti.

- Priča se da je majka takođe pretrpela napad svog deteta, dok je bio mlađi, pre više od desetak godina, ali ona nije želela da pokrene nikakav postupak zbog njegovih navodno psihičkih smetnji - kaže jedan poznanik.

Žena kao svedok

Kako se nezvanično saznaje, da je u momentu napada M. K.na oca, u Petrovu kancelariju ušla jedna žena, koja je bila svedok dela događaja.

- Otac Petar K. je pokušao da odgurne sina, ali ga je on pri tim pokušajima nekoliko puta uspeo da povredi hladnim oružjem i naneo mu rane.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading