MONSTRUM IZ KIKINDE: Bolesnog sina drži u kavezu!

Autor: kurir.rs

Hronika

19.10.2017

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao u najjezivijim horor filmovima, Radovan M. (24), osoba s posebnim potrebama, već godinama živi u kavezu, zaključan lancima i katancima iza rešetaka u svojoj ruiniranoj i neuslovnoj kući u okolini Kikinde.

RepublikaFoto: pixabay.com
Otac drži sina u kavezu kdo Kikinde/Foto: Ilustracija

Radovan je zaostao u razvoju, a zastrašujući kavez koji je ovom nesrećnom čoveku postao dom smešten je u trošnoj kući bez kupatila, parketa i drugih osnovnih uslova života dostojnih čoveka.

Radovanova majka ubila se pre dve godine pošto je otkrila da ima kancer, pa u ovoj kući on živi sa ocem Milanom S.

Kavez za svog sinam Milan je napravio pre šest, sedam godina i on za "Kurir" kaže da je to video kao jedino rešenje.

 - Morao sam to da uradim jer Raša ponekad hoće da pobegne, a imao je i agresivne ispade. Pustim ga u toku dana da izađe. Ponekad sedimo i ispred kuće. Međutim, kad imam posla i kad izlazim iz kuće, prinuđen sam da ga držim zaključanog da ne bi povredio sebe ili nekog drugog - priča Milan za "Kurir".

Kaže da, pošto nemaju kupatilo, svog sina kupa u koritu.

 - Primam neku minimalnu socijalnu pomoć od koje hranim Rašu, a ponekad i nadničim za sitne pare. Međutim, to je sve vrlo malo. Raša nema odgovarajuću odeću, obuću, ali nam je najpotrebnije kupatilo. Ipak, uprkos svemu, moj Raša nikad nije bio gladan! - izričit je Milan.

Uprkos svim nevoljama i teškoj sudbini, kaže da njih dvojica ne žele da se odvoje jedan od drugog.

 - Kad je u kavezu, puštam mu muziku. On voli da gleda i televiziju, pa je tako TV stalno uključen. A pričamo i toliko koliko možemo da se razumemo. Ja sam njega odgajao otkako je bio dete i nikako ne bih voleo da završi u nekoj ustanovi - kaže Milan i dodaje da ga ne zapostavlja, da se brine o detetu i da sinu redovno daje lekove.

U Centru za socijalni rad Nova Crnja nisu želeli da daju zvaničan komentar, ali su nezvanično rekli da su upoznati sa ovim slučajem i da porodica dobija socijalnu pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading