(FOTO) Ovo je Violeta Ašanin koja je danas digla ruku na sebe u svom stanu ispred supruga i sina

Autor:

Hronika

14.06.2020

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Violeta Skorobać Ašanin je bila specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Danas je pronađena mrtva u stanu na Vračaru, gde je, kako se sumnja, izvršila samoubistvo.

RepublikaFoto: youtube.com/ Bolnica Diona
Violeta Ašanin

Ona se, prema do sada raspoloživim informacijama, zaključala u kupatilu. Potom su suprug i sin, koji su bili u stanu u Kralja Milutina, videvši da dugo ne izlazi, razvalili vrata i zatekli jezivu scenu.

Poznata doktorka je bila vlasnica čuvene klinike za ulepšavanje. Pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

Violeta Skorobać je rođena u Beogradu. Medicinski fakultet u Beogradu je završila 1994. godine. Magistrirala je na rekonstrukciji ekstenzornih tetiva šake. Specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Od 1995. godine je zaposlena na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a potom stručno usavršavanje i praksu nastavila na mnogobrojnim svetski priznatim klinikama, u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Americi, Brazilu. Učesnik je mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa.

Dobitnik je Nagrade za najbolje rezultate u oblasti ultrazvučne liposkulpture u 2003. godine u Los Anđelesu. Voli svoj posao i trudi se da sruši predrasude o estetskoj hirurgiji i uvede je u svakodnevne tokove i približi "običnim" ljudima. Teži da estetska hirurgija bude bezbedna, bezbolna i sa što kraćim postoperativnim tokom.

- Verujem da je suština života ljubav. Ako imate u sebi samo tu emociju i sve svoje poteze svedete na nju, umora nema. Nema gorčine i frustracije. A svoju najveću ljubav u profesiji delim upravo sa svojim pacijentima, sa kojima stvaram jednu jaku emotivnu vezu. To je zapravo i najbolji deo mog posla, neprestana motivacija i ispunjenost, kada su moji pacijenti zadovoljni i srećni - rekla je pre dve godine u jednom intervjuu.

- Prema statistici najveći broj hirurga u svetu, ne samo plastičara, pogotovo žene, najčešće ostaju sami. Upravo zbog nerazumevanja i nedovoljno provedenog vremena sa partnerima, često dolazi do razilaženja. Za razliku od drugih grana medicine, hirurgija svog maestra sa skalpelom uzima pod svoje, stoprocentno. A sa tim, ne može svako da se nosi - smatrala je dr Ašanin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading