Bratoubica priznao zločin! Namamio brata, pa ga krvnički ubio, telo spalio

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

12.06.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija V. D. (33) uhapšen je zbog sumnje da je nožem i kamenom ubio brata od strica Slavoljuba Dinića (51) a zatim njegovo telo zapalio. Motiv zločina je bila svađa oko imovine, jer je Slavoljub polagao pravo na deo porodične kuće osumnjičenog. Ubica je, kako saznajemo, priznao teško ubistvo za koje mu preti kazna zatvora do 40 godina.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Foto: Ilustracija

Slavoljub je usmrćen 27. decembra prošle godine na niškom izletištu Kamenički Vis gde su braća otišla da bi se raspravila.

- Njih dvojica, mada braća od stričeva, skoro da se nisu uopšte viđali a poslednje tri godine nisu bili ni u kakvom kontaktu jer je osumnjičeni bio odsutan iz Srbije zbog rada na kruzerima. To je iskoristio da brata namami u klopku, pozvao ga je kako bi navodno kupio vozilo koje je Slavoljub oglasio na prodaju, znajući da mu žrtva neće prepoznati glas. Našli su se u blizini Slavoljubove kuće, koji je tek tada shvatio da ga je zvao brat od strica - kažu naši sagovornici iz istrage.

Braća su Slavoljubovim džipom krenuli put izletišta sve vreme se svađajući oko nasleđa.

- Kada su stigli na Kamenički Vis potukli su se u kolima da bi osumnjičeni tokom sukoba izvadio nož i ubo Slavoljuba u vrat. Mada ranjen, Slavoljub je nastavio da pruža otpor, pa su obojica tokom tuče ispali iz vozila. V.D. je zgrabio kamen sa zemlje i njime ubio brata a zatim u nameri da prikrije tragove, njegovo telo zapalio. Džip je odvezao do naselja Pantelej gde ga je ostavio ali je prethodno uklonio sve tragove što je forenzičarima otežalo posao - navode naši izvori.

Policija je odmah posumnjala na Slavoljubovog brata jer je imao motiv za ubistvo ali je on negirao zločin. Međutim, pritisnut poligrafskim testom na kojem je pao i listingom mobilnih telefona, priznao je zločin.

Slavoljubova majka Ljubinka kaže da je otpočetka sumnjala na V. D. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti privreden na saslušanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading