Osuđen sveštenik Eparhije sremske! Bio blagajnik, pa mu zafalilo 98.500 evra za stan u Beogradu!

Autor: Kurir, Republika

Hronika

12.06.2020

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Eparhije sremske iz Sremskih Karlovaca, M.P. osuđen je juče na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer je, kao blagajnik Eparhije iz kase blagajne uzeo 98.500 evra, a koji je potom uplaćivao na svoj račun supruge radi kupovine stana u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Kako saznajemo, M. P. je osuđen zbog produženog krivičnog dela pronevera i krivično delo pranje novca.

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu izreklo mu je i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti blagajnika od pet godina, nakon izvršenja kazne. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu - saopštio je juče ovaj sud.

Podsetimo, M. P. je osuđen jer je od februara 2018. godine do avgusta 2018. godine, kao sveštenik, blagajnik Eparhije sremske u više navrata uzimao novac, ukupno 98.500 evra, a zatim taj novac, u nameri prikrivanja nezakonitog porekla imovine, uplacivao na racun supruge i predavao supruzi koja je uplacivala na svoj račun. Sa tog računa su plaćane rate za kupovinu stana u Beogradu, koji je kupljen na ime supruge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading