BIĆE KRVI DO KOLENA! TEK SAD ĆE NASTATI HAOS U PODZEMLJU: Zvicer preživeo atentat, napustio kijevsku bolnicu

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

11.06.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana, koji je ranjen 26. maja oporavio se i napustio bolnicu u Kijevu. Zbog napada na Zvicera u Odesi su uhapšeni crnogorski državljani Stefan Đukić i Emil Tuzović kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Prema rečima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unapred kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad buduc´om žrtvom i njenom porodicom.

Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

- Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze - saopštio je ukrajinski zvaničnik.

Đukića policija potražuje zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića. On se tereti da je direktni izvršilac tih zločina i za njim je raspisana crvena poternica.

On je optužen i da je dva i po meseca pre ubistva Klisića naoružan automatskom puškom upao u barski lokal Savoja da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu.

Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, pre četiri godine bio je pod istragom i u Srbiji nakon hapšenja u Beogradu zajedno sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom.

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Hapšenje u Ukrajini

U iznajmljenoj garaži koju su koristili pronašli su veću količinu oružja kojim je, kako se tada pisalo, trebalo da budu počinjene likvidacije. Četvorica uhapšenih oslobođeni su za kriminalno udruživanje i pripremanje likvidacije, dok su Dragišić i Đukić odgovarali za oružje.

Njegovo ime sa fotografijom našlo se i na petnaestominutnom snimku koji je objavljen na Jutjubu u decembru 2017. godine, kojim je "raskrinkano" delovanje ove kriminalne organizacije.

Otkriveni su detalji koji se odnose na "poslovne poduhvate" ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku je tada objavljeno i da se Zvicer, koji slovi za vođu kavačkog klana, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom, navodno koristeći identitet bosanskog državljanina rođenog u Nemačkoj, u Nirnbergu.

Na tom snimku vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze Davorin Baltić, koji je ubijen 1. januara 2018. godine na Vračaru u Beogradu, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović, koji je ubijen u decembru 2018. godine u Beču.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading