Albanci došli "mečkom" na Horgoš, a iz džepova samo ispada: Carinici zanemeli!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

11.06.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su danas na prelazu Horgoš sprečili pokušaj da u zemlju bez prijavljivanja bude uneto preko 50.000 švajcarskih franaka.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Ovaj devizni prekršaj je otkriven tokom kontrole luksuznog mercedesa švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji austrijski državljanin albanske nacionalnosti, koji je putovao u društvu 40-godišnjeg saputnika, takođe albanske nacionalnosti sa kosovskim dokumentima, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno 15.000 švajcarskih franaka.

Međutim, detaljnom kontrolom automobila i samih putnika, carinici su otkrili da vozač u bočnim džepovima "militari" pantalona nosi preko 60.000 švajcarskih franaka u apoenima od po 1000 franaka.

Kod saputnika je takođe pronađeno 9.000 franaka, pa su im carinici vratili dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, dok je ostatak od 52.500 švajcarskih franaka privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading