Student iz Niša udarao čekićem, pa ubadao nožem u vrat devojku u koju je bio zaljubljen! Monstrum NEĆE odgovarati, a evo i zašto!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

11.06.2020

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Boris S. (20), student Elektronskog fakulteta koji je 29. novembra prošle godine u ovoj visokoškolskoj ustanovi pokušao da ubije Jovanu S. (20), u koju je bio zaljubljen, i njenog momka Jovana M. (20), pati od paranoidne šizofrenije, zbog čega neće odgovarati za teško ubistvo u pokušaju koje mu se stavlja na teret.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Pred Višim sudom u Nišu danas je počeo postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi gde će Boris ostati sve dok lekari ne procene da više ne predstavlja opasnost po društvo.

U predlogu za izricanje mere bezbednosti Višeg javnog tužilaštva navedeno je da je okrivljeni iz bezobzirne osvete pokušao da liši života Jovana i Jovanu.

- Dok je Jovana grlila Jovana ispred zgrade fakulteta, ubo ga je više puta u vrat, a zatim devojku udario čekićem u ruke i leđa. Ona je pobegla, ali je Boris pojurio, nastavljajući da je udara. Dok je trčala, saplela se i pala, a on je tada posekao po levoj podlaktici. Dalji napad na nju sprečio je jedan od studenata, ali je Boris tada pojurio za Jovanom. Još jednom ga je ubo u vrat, a kada je mladić utrčao u zgradu fakulteta nastavio je da ga juri vičući: Ubiću te, ubiću te! Gonio ga je sve dok ga radnici obezbeđenja nisu opkolili, bacili jaknu na njega i savladali ga. Na taj način izvršio je teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nasilničkim ponašanjem – navelo je tužilaštvo u predlogu koji je na njegov zahtev pročitan Borisu.

Iznoseći odbranu, mladić je priznao da je od srednje škole bio zaljubljen u Jovanu te da je motiv napada na nju i njenog momka ljubomora.

- Jovani sam izjavio ljubav preko Fejsbuka, istog dana kada je moj deda izvršio samoubistvo, ali me je ona odbila. Na fakultetu mi je bilo teško da je gledam sa momkom, bio sam jako ljubomoran i ta ljubomora je prerasla u mržnju. Hteo sam da im uzvratim za bol koju su mi naneli, poneo sam od kuće čekić i nož u nameri da ih povredim. Video sam ih zagrljene ispred fakulteta, ubo sam Jovana u vrat nožem a Jovanu sam udario čekićem u leđa. Zatim sam nastavio da jurim Jovana – objasnio je Boris detalje napada na dvoje mladih.

Međutim, insistirao je na tvrdnji da nije imao nameru da ih ubije.

- Mogao sam to da uradim, ali nisam želeo njihovu smrt već sam hteo samo da osete bol – kazao je mladić istakavši da se ne seća tačno ni koliko je puta udario devojku i ubo njenog momka.

Međutim, njegove navode doveli su u pitanje svedoci, radnici obezbeđenja koji su ga savladali.

- Trčao je sa nožem i vikao: - J.... vam mater svima! Držao je nož prema nama, gurali smo klupu prema njemu da bismo mu prišli i savladali ga – kazao je Predrag Vujović.

Sličnu izjavu dao je i njegov kolega Dejan Nešić koji je kazao da je čuo da okrivljeni trči za nekim i viče:- Ubiću te, zaklaću te!

Veštak neuropsihijatar Ana Veljković Đorđević pred sudom je kazala da Boris pati od paranoidne šizofrenije koja predstavlja hronično duševno oboljenje.

- S obzirom na to da postoji opasnost da počini isto ili teže kivično delo, tim veštaka predlaže izricanje mere bezbednosti čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi – kazala je pred sudom Veljković Đorđević.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na pitanje Borisovog branioca koliko bi ta mera trebala da traje, odgovorila je da ona ne može o tome da se izjasni.

- Postoji mogućnost eventualnog potpunog ili delimičnog ozdravljenja. Okrivljeni se trenutno nalazi u delimičnoj remisiji, povlače se neki simptomi, ali njegovo stanje nije zadovoljavajuće – objasnila je sudski veštak.

Suđenju nisu prisustvovali oštećeni već samo njihovi punomoćnici.

U sudnici je bila Borisova majka koja je tok glavnog pretresa pratila vidno potresena, a povremeno je i plakala.

Suđenje će biti nastavljeno 3. jula kada se očekuje izricanje mere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading