Pozadina likvidacije: Zaječarac koji je ubijen u Brazilu viđan u društvu sumnjivih!

Autor: telegraf

Hronika

10.06.2020

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Jocić (39) zvani Maksa iz Zaječara, čije je telo u poodmakloj fazi raspadanja pronađeno u jednom kamenolomu u Brazilu, bio je blizak prijatelj sa Sašom Stojkovićem (28) iz istog grada, poznatijeg po imenu Sale Bilder, koji je likvidiran 2008. godine.

RepublikaFoto: bandab/Tanjug/J. PAP
Marjan Jocić Maksa

Brazilska policija još pokušava da odgonetne kako je i zbog čega došlo do brutalne likvidacije mladog Srbina kod Plavog jezera u Brazilu. Njegovo telo pronađeno je pre oko mesec dana, ali je policija tek sada sa sigurnošću utvrdila da je reč o srpskom državljaninu. Pored Marjanovog tela pronađen je i njegov istekli pasoš.

- Jocić je ovde izvadio pasoš 2010. godine i po našim saznanjima, u Zaječaru je vrlo retko boravio. Više vremena je provodio u Beogradu, gde je bio poznat po nadimku Zaječarac - navodi sagovornik Novosti iz MUP.

Ni u Višem javnom tužilaštvu nemaju podatke na osnovu kojih bi im Jocić bio zanimljiv.

- Nemamo saznanja da je ovde počinio neko krivično delo. Prema tome, sem što znamo da ima pasoš koji je izvadio u Zaječaru, o Jociću gotovo da nemamo više podataka- navode u VJT za ovaj list.

Likvidiran na bazenu 

Dok policija pokušava da shvati šta je prethodilo Jocićevom ubistvu i zbog čega je uopšte bio u Brazilu, ovaj list podseća na njegovo drugarstvo sa Sašom Bilderom, koji je likvidiran sa tri hica u glavu ispaljenim iz neposredne blizine, 13. jula 2008. godine, dok je sedeo sa društvom na zaječarskom bazenu.

Kako se na licu mesta posle ubistva moglo čuti, na Stojkovića je pucao nepoznati napadač, odeven u crno i sa fantomkom na glavi. Napadač je Stojkoviću prišao dok je sedeo na stolici i u njega sa razdaljine od oko dva metra ispalio tri hica iz pištolja. Prema dostupnim informacijama, mladića je jedan metak pogodio u čelo, a dva u vrat. Stojković je preminuo na licu mesta.

Ubica je posle zločina preskočio ogradu, seo na motor, koji ga je očigledno čekao, i izgubio se u nepoznatom pravcu. Ni do danas nije otkriven.

Koliko je napadač bio vešt, svedoči i podatak da mnogi od kupača nisu ni primetili šta se dešava, a za pucnje su mislili da potiču od aktiviranja petardi. Tek kada su videli o čemu je reč, nastala je prava panika i svi su polegali na zemlju. Od neposrednih očevidaca moglo se čuti i da se ubica nijednom rečju nije obratio žrtvi.

Maksa je, kako saznaje ovaj list, smatran za najozbiljnijeg igrača u ekipi u kojoj je bio i Stojković. Navodno, oni su bili deo grupe koja se bavila kriminalnim radnjama, ali to nikada nije dokazano. Neposredno pre ubistva Saleta Bildera, Jocić se odselio u Sloveniju. I posle toga je retko navraćao u svoj grad...

Otišao u Maribor, otvorio palačinkarnicu

Ovo su za Blic potvrdili i Maksini ponznanici iz Zaječara, ispričavši da se u Maribor odselio pre nekoliko godina te da je tamo započeo privatni biznis.

- Poznajem Maksu odranije, ali već dugo nismo u bliskim odnosima. Pre nekoliko godina se preselio u Sloveniju, u Maribor i tamo je započeo biznis, otvorio je palačinkarnicu... Godinama ga nisam video pa smo se vremenom udaljili, tako da mi je potpuno nepoznato zbog čega bi otišao u Brazil. Iznenadila me je vest o njegovoj smrti - ispričao je jedan meštanin.

U kakve je poslove Jocić bio upleten, da li se nekome zamerio i zbog čega je često putovao u Brazil, trebalo bi da otkrije istraga brazilske policije koja je u toku. U međuvremenu, Blic navodi da je Jocić bio upleten i krijumčarenje ljudi iz Turske u zemlje EU dok je boravio u Sloveniji.

Podsetimo, Jocićevo telo pronašla je jedna meštanka koja je odmah alarmirala policiju. Pretragom terena, na dnu jezera pronađen je i automobil za koji se pretpostavlja da pripada Jociću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading