Lova u Srbiju ulazi sa svih strana, ali ilegalno: Carinici za 4 dana zaplenili neverovatnih 150.000 EVRA!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

08.06.2020

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u poslednja četiri dana, na prelazima Batrovci, Horgoš i Gradina, sprečili nekoliko pokušaja prenosa neprijavljenog novca preko granice čiji je ukupan iznos dostigao sumu od preko 150.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Foto: Ilustracija

Najveći iznos, od 63.750 evra otkriven je i privremeno zadržan u nedelju, 7. juna, na prelazu Batrovci, saopštila je Uprava carina.

Novac je pronađen kod dva turska državljanina u mercedesu nemačkih registarskih oznaka. Detaljnim pregledom ovog automobila, a carinici su otkrili čak 83.750 neprijavljenih evra i to ispod tapacirunga u gepeku vozuila, kao i u kesi od čaja i ručnoj torbici.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, ostatak od 63.750 evra privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na istom graničnom prelazu i tokom noći je otkriven još jedan pokušaj nelegalnog prenosa novca preko granice. Ovoga puta u prekršaju se našao britanski državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao opel korsom britanskih registarskih oznaka.

Iako je putnik prijavio da kod sebe ima 200 evra, carinici su u džepovima jakne koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 18.180 britanskih funti, pa mu je vraćena protivrednost od 10.000 evra (9.000 funti), dok se ostatak od 9.180 funti našlo u prekršaju i o dal?oj sudbini tog novca odlučivaće prekršajni sud.

Jutros se na prelazu Gradina dogodio pokušaj krijumčarenja deviza kada je jedan bračni par, turskih državljana, novac pokušao da sakrije u unutrašnjost jastuka i među lične stvari.

Carinici su tada otkrili 12.700 evra više od dozvoljenog limita, pa će se i za taj iznos protiv putnika voditi prekršajni postupak.

Pred početak vikenda, 5. juna 2020. godine zabeležena su i tri pokušaja prenosa neprijavljenog novca preko prelaza Horgoš.

Carinici su tada u tri navrata otkrili putnike koji su bez prijavljivanja pokušali da prenesu ukupno 65.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading