Natin inspektor popio 3 godine robije zbog primanja mita!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektor kriminalističke policije Zoran Danilovac (43) iz Petrovaradina, koji je glumio dečka pevačice Nataše Bekvalac u njenom spotu za pesmu "Navika", osuđen je na tri godine zatvora zbog primanja mita od 3.000 evra. Posebno odeljenje novosadskog Višeg suda izreklo mu je i zabranu za obavljanje sličnih poslova u tom periodu, ali ga je oslobodilo plaćanja troškova postupka zbog trenutne porodične situacije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nataša Bekvalac

Sudija Ana Stamenić rekla je nakon presude da je nedostojno da policijski službenik čini koruptivna dela umesto da štiti zakon.

U optužnici stoji da je Danilovac od marta do septembra 2015. godine posredno preko izvesnog Buce, a neposredno preko Mileta P., zahtevao poklon da "ne bi izvršio službenu radnju koju bi morao da izvrši".

 3.000 evra uzeo inspektor da ne goni prevarante

On se navodno obavezao da neće proveravati post-net uputnice većeg broja oštećenih lica koja su uplaćivala veće svote novca Danijeli N., Miletovoj nevenčanoj supruzi, povodom "lečenja ljubavnih problema astrološkim metodama".

Danilovac se proslavio u spotu Nataše Bekvalac u kom joj je glumio dečka

Inspektor je Miletu rekao da novac ostavi prodavcu kokica na Bulevaru oslobođenja, a on ga je poslušao. Kasnije je promenio iskaz i tvrdio da je siguran da je Danilovac želeo da taj novac vrati oštećenim ljudima.

"Smestila mi Unutrašnja kontrola"

Dok su mu kolege prilikom hapšenja stavljale lisice, Danilovac je plakao i molio ih da to ne rade jer nije kriv. Na suđenju u završnim rečima takođe je negirao krivicu.

- Ja sam žrtva nameštaljke kolega iz Unutrašnje kontrole. Ja nisam imao ingerencije da odlučujem o tome da li će i protiv koga biti podnete krivične prijave. Osobe koje sam ispitivao zbog prevara na kraju nisu ni procesuirane, a pri tome ima dosta oštećenih koji su njihove žrtve - naglasio je Danilovac.

Inspektor Zoran Danilovac uhapšen je 3. septembra 2015. godine. Tada je otkriveno da je već poznat javnosti jer je bio u spotu pevačice Nataše Bekvalac. U Policijskoj upravi Novi Sad radio je dugi niz godina, kao i njegov pokojni otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading