Ubica imao jake emocije, Jelenine rane po glavi u obliku latiničnih slova! Patolog izneo najjezivije detalje ubistva na nasipu!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

06.06.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Jelene Marjanović (33) prilikom zločina je očigledno bio vođen jakim emocijama - besom, mržnjom, osvetom ili čak ljubavlju! Na to ukazuje brojnost i intenzitet smrtonosnih udaraca koje joj je zadao.

RepublikaFoto: e-stock/D. GOLL/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povrede na Jeleninom telu su takve da ukazuju na to da je ubica imao jake emocije prema njoj, rekao poznati patolog na suđenju Zoranu Marjanoviću.

To je u petak izjavio patolog Zoran Stanković u nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Smrskana lobanja

On je pred Višim sudom u Beogradu, u svojstvu veštaka izneo mišljenje o svirepo ubijenoj pevačici "Granda", detaljno govoreći o povredama koje su joj nanete, odeći koju je imala na sebi, oruđu i dokazima koji su pronađeni.

- Nesumnjivo je da je Jelena ubijena na monstruozan način, da je trpela jak bol i da su joj sve povrede nanete za života. Najpre je udarena u desni lakat, pa u teme, a zatim joj je u kratkom intervalu zadato osam udaraca u glavu, od kojih je svaki mogao da bude fatalan. Smrt je brzo nastupila, i to usled preloma lobanje - izjavio je patolog, i naglasio:

- Prilikom ubistva je korišćen neki šiljati predmet, možda šipka sa dva različita kraja. Teško je to utvrditi, s obzirom da su sve povrede na lobanji imale različiti otisak, u obliku latiničnih slova L, Y.

Što se tiče počinioca, moguće da je bio jedan ili više njih.

Kunjadić: Žrtva je bežala

Veštak balistike Milan Kunjadić dopunio je zajednički nalaz, koji je radio sa doktorom Zoranom Stankovićem, i podatkom da je pokojna Jelena, pre nego što je stigla do kanala, bežala od napadača. Ona je tada, kako je naveo Kunjadić, usput izgubila desnu patiku, telefon, gumicu za kosu, a ubica joj je naknadno skinuo i gornji deo trenerke.

Stanković je tokom svedočenja odlučno demantovao spekulacije koje su se pojavile tokom istrage da je Jelena ubijena na drugom mestu, pa naknadno bačena u kanal gde je njeno telo pronađeno, kao i to da je presvlačena i da su joj šake ribane varikinom.

- Povrede glave su joj nanete na mestu gde je pronađena, dakle u samom kanalu. Otud odsustvo očekivanih tragova krvi na terenu pored. Sva oštećenja na odeći koju je imala na sebi poklapaju se sa povredama na telu. U njenim plućima pronađene su grančice, mulj i u želucu sadržaj biljnog porekla, što znači da je u poslednjim trenucima života udisala vodu iz kanala - rekao je on.

Odsustvo krvi

Marjanovićeva odbrana insistirala je na kraju da se veštak izjasni da li je ubica, posle svega, morao na svojoj odeći imati tragove Jelenine krvi, na šta je patolog odgovorio:

- Svakako, pošto je krvarenje bilo obilno. Sem ako se ubica nije presvukao.
Podsetimo, na odeći u kojoj je Zoran uhapšen nije bilo nikakvih tragova krvi, sem par kapljica blata na pantalonama, koje se poklapaju sa blatom iz kanala. Oruđe kojim je izvršeno ubistvo takođe nikad nije pronađeno.

Veštak je pojasnio da su prsti i nokti na šakama i stopalima bili naborani i sa istruganim lakom jer je pokojna Jelena ispod vode provela najmanje pet-šest sati, a moguće čak 10 i više. To je i razlog zbog čega psi tragači nisu mogli tako brzo da uoče njen leš.

Osim toga, Stanković je govorio i o krvi koja je pronađena na grani sa druge strane kanala, gde je zatečeno Jelenino telo. Na pitanje sudije da li je krv mogla da ostavi ona, veštak je takvu mogućnost odbacio.

- U pitanju jeste Jelenina krv, ali je ona na granu najverovatnije dospela tako što se napadač uhvatio za nju dok je izlazio iz kanala. Oštećena to nije mogla da uradi zbog zadobijenih povreda. Postoji trag klizanja u kanalu, moguće da je Jelena pokušala da izađe, ali u tome nije uspela. Na njenoj desnoj šaci konstatovan je podliv, što znači da se branila kako bi se zaštitila od udaraca - naveo je veštak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading