Nakon što se probudi, Radoja i Tamaru Zvicer čeka veliki problem u Ukrajini

Autor: Blic, Republika

Hronika

05.06.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Radoje Zvicer (37), koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa kavačkog klana, i njegova supruga Tamara Zvicer najverovatnije će biti proterani iz Ukrajine.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Prema nezvaničnim informacijama, razlog za to je procena da ugrožavaju nacionalnu bezbednost Ukrajine, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, ukoliko ne potražuju, a poseduju pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, biće deportovani u tu zemlju.

Kako prenosi "Dan", u suprotnom će biti upućeni u Podgoricu direktnim letom čim Radoje Zvicer izađe iz bolnice.

Zvicer se nalazi u bolnici u Kijevu od 26. maja kada je teško ranjen u sačakuši u kvartu u kom živi poslednjih godina. On se u Ukrajini s porodicom skrivao od suparničkog klana i policije.

Zvicera su napadači presreli dok je džogirao kraj zgrade u kojoj živi i na njega su, usred dana i pred brojnim svedocima, ispalili desetak hitaca od kojih je pet pogodilo vođu kavačkog klana.

Zvicer bi najverovatnije bio ubijen da iz zgrade nije istrčala njegova supruga Tamara Zvicer koja je odmah uzvratila vatru na napadače. Zvicerovu su sigurnosne kamere snimile kako puca na napadače koji su potom seli u "smarta" i pobegli s lica mesta.

Nekoliko stotina metara dalje, oni su ostavili oružje u kolima i zapalili ga! I ovo su snimile sigurnosne kamere sa zgrade pored.

Samo nekoliko sati kasnije zbog napada na Zvicera uhapšeni su Stefan Đukić, inače prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi. Jovanović je inače osumnjičen i da je u Beogradu ubio Crnogoraca Marka V. na Bežanijskoj kosi i to pred suprugom i decom.

Očekuje se da će ukrajinska policija uskoro uzeti prvu izjavu od Zvicera.

- Zvicerovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i očekuje se da će uskoro moći da da izjavu istražiteljima. S obzirom na to da Crna Gora već dve godine traga za njim, nije isključeno da će on, pošto se oporavi, biti predat crnogorskom pravosuđu - navode ukrajinski mediji.

Ukrajinski portal Detektiv info nedavno je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. majau Kijevu teško ranili njenog supruga Radoja.

- Njeni postupci sprečili su ubice da obave posao do kraja. Ona ih je primorala da pobegnu. Ukrajinski policajci nisu uspeli da pronađu oružje koje je Zvicerova koristila tokom obračuna s napadačima. Ona je verovatno „bacila cev - kazao je izvor portala Detektiv info.

Tamara Zvicer je na teritoriji Ukrajine razvila legalni biznis i da je zajedno sa G.Z. i M.Z. vlasnik kompanije Interfoodtechnologi LLC, registrovane novembra 2018. godine u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading