ZVICERA OTKUCALI SARADNICI! Novi detalji pokušaja ubistva vođe kavačkog klana: Otkriveno šta je radio u Ukrajini

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

04.06.2020

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vođa kavačkog klana Radoje Zvicer krio se u Ukrajini, ali su ga neprijatelji pronašli u Kijevu i pokušali da ga ubiju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Radoje Zvicer teško je ranjen u oružanom napadu 26. maja u blizini njegove kuće u elitnom delu Kijeva dok je džogirao. Sigurne smrti spasla ga je supruga Tamara, koja je, primetivši da je Radoje napadnut, zapucala na atentatore i time ih oterala.

Vođa kavčana je teško ranjen prevezen u bolnicu.

U međuvremenu je ukrajinska policija pohapsila napadače, srpske državljane Milana Brankovića (31) i Petra Jovanovića (46), kao i Crnogorce Emila Tuzovića (30) i Stefana Đukića (30). Takođe, iza rešetaka se našao i Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, zbog sumnje da je pružio logističku podršku i odavao informacije napadačima iz Srbije i Crne Gore.

Od početka je javnost bila intrigirana pitanjem otkud vođa kavačkog klana u Ukrajini. Očigledno je da se Radoje Zvicer krio, ali ljudi iz tog miljea najčešće koriste druge destinacije kao "štekove" - Atinu, Marbelju, Johanesburg...

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Hapšenje napadača

Postoje dva razloga zbog kojih je Zvicer izabrao Ukrajinu da se sa porodicom skloni.

Prvi razlog je zato što je posedovao bosansko-hercegovački pasoš, a ta zemlja nema ni ambasadu ni konzulat u Ukrajini, pa je s te strane bio "nevidljiv", to jest nije bilo razloga da ga bilo ko proverava.

Drugi razlog je verovanje da je Ukrajina pogodno tle za bavljenje kriminalom, s obzirom na to da je nadležne organe, pa i policiju, moguće lako potkupiti. 

I sve je išlo po Zvicerovom planu, dok pojedini pripadnici policije nisu počeli da se sve više zadužuju kod njega. Na kraju, zaključili su da im je lakše da ga "cinkare" i pomognu u napadu na njega, nego da mu vrate dug. Smatra se da su napadači i nalogodavci upravo tako došli do informacije o mestu boravka ovog kavčana.

Zvicer je u Kijevu boravio oko godinu dana.

Inače, kako navodi ukrajinski portal "Detective info", Tamara Zvicer u Ukrajini, sa Goranom i Majom Zvicer, poseduje kompaniju koja se bavi uslužnim delatnostima u ugostiteljstvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading