Niko nije sumnjao na kapetana posade, a onda je na rendgenu otkrivena kutija

Autor:

Hronika

04.06.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su juče na aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili neprijavljeni muški sat marke „Chopard“ koji je na ruci nosio jedan pilot.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Slučaj je otkriven u crvenom kontrolnom prolazu koji se pored osnovne namene (služi za putnike koji imaju nešto da prijave za carinjenje) koristi i kao službeni prolaz za članove posade aviona.

Jedan od članova posade, kapetan aviona na letu iz Beča, zaustavljen je u pomenutom prolazu radi redovne kontrole.

U ručnom prtljagu koji je pregledan na rendgenu, primećena je kutija muškog sata za koji je utvrđeno da se već nalazi na ruci pomenutog putnika.

Utvrđeno je da se radi o luksuznom muškom satu marke "Chopard classic racing" čija je vrednost oko 5.000 evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina
Sat vredi 5.000 evra

Kako je kod kapetana pronađen i račun, kao i obrazac za povraćaj PDV-a, iz te dokumentacije se vidi kada je i gde sat kupljen i koliko je plaćen, pa će zbog neprijavljivanja na ulazu u našu zemlju biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnika pokrenut.

Iz Uprave carina podsećaju da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine.

- Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi. U interesu putnika je da tako postupe, jer zahvaljujući odličnoj međunarodnoj saradnji i razmeni informacija sa stranim carinskim administracijama, često unapred znamo za putnike koji bi se mogli naći u prekršaju po dolasku u našu zemlju. Ukoliko se novokupljena roba odmah ne prijavi, već je carinik tokom pregleda otkrije, putnik se automatski nalazi u carinskom prekršaju i neće imati mogućnost da tada plati carinske dažbine - naglašava šefica carinske ispostave Aerodrom Nikola Tesla Branka Popović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading