Ovo je Peca Pitbul: Osumnjičen da je pucao na Zvicera i da je ubio Vukovića ispred njegove porodice

Autor: Blic, Republika

Hronika

04.06.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Jovanović (46), poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, osumnjičen je i za ubistvo Marka Vukovića počinjeno na Bežanijskoj kosi 17. januara 2020. godine.

RepublikaFoto: Strana.ua/printscreen
Petar Jovanović

Kako je MUP danas saopštio, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, nadležnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv Jovanovića.

On se sumnjiči da je u Ulici Danila Lekića Španca prišao vozilu u kojem se na mestu vozača nalazio Marko Vuković i u njega ispalio više hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda Marko V. je preminuo na licu mesta, prenose mediji.

Marko je ubijen na parkingu ispred Osnovne škole Borislav Pekić, nakon što je pokupio decu iz škole. Deca su se u trenutku likvidacije nalazila u autu, kao i njegova supruga. On je, prema našim informacijama, odranije poznat policiji, kao osoba umešana u šverc narkotika iz Južne Amerike ka Evropi.

Osumnjičeni Jovanović je već devet dana u pritvoru u Ukrajini, a tamošnji istražitelji ga terete da je 27. maja pokušao da ubije Radoja Zvicera, navodnog vođu "kavčana".

POKUŠAJ UBISTVA ZVICERA U UKRAJINI:

Sa Jovanovićem su uhapšeni i Nišlija Milan Branković (31), državljani Crne Gore Stefana Đukić (30) i Emil Tuzović, kao i jedan ukrajinski policajac koji im je pružao logistričlku podršku.

Jovanović je "karijeru" gradio kao razbojnik, zbog čega je robijao 8 godina, ali je po svemu sudeći posle izlaska iz zatvora svoju umešnost rešio da pokaže u likvidacijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading