IZAŠLI IZ OKRUŽNOG ZATVORA: Članovi klana "Amerika" na slobodi

Autor: Tanjug

Hronika

03.06.2020

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor trojici članova grupe, koju mediji nazivaju “Amerika”, tako da će se u daljem toku postupka, koji se protiv njih vodi zbog trgovine drogom, braniti sa slobode, dok jedan okrivljeni optuženi ostaje u pritvoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Veselin Raičević, Aleksandar Stević i Imrli Alili su oko 17 sati napustili Okružni zatvor u Beogradu, u kojem su bili od hapšenja u aprilu prošle godine, potvrđeno je Tanjugu.

Apelacioni sud je usvojio žalbe njihovih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda u Beogradu kojim im je 15. maja bio produžen pritvor za još 30 dana, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.


Steviću i Aliliju je sud odredio zabranu napuštanja boravišta, dodala je Piljić.

Pritvor im je ukinut usled proteka vremena jer se nalaze u njemu od aprila 2019. i postojeće okolnosti su izgubile na znacaju, smatra Apelacioni sud.

Zbog opasnosti od bekstva u pritvoru ostaje samo Ašim Jusufi.

Inače, Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu dopunjenu optužnicu zbog trgovine drogom protiv ove četvorice.
RepublikaFoto: pixabay.com


Dopunjena optužnica sudu je podneta 18. maja, a nakon ispitivanja formalne ispravnosti sud je 22. maja optužnicu poslao optuženima i njihovim braniocima na odgovor, koje imaju pravo da posnesu u roku od osam dana od prijema.

Ova četvorka se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koje je izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Raicević i ostali uhapšeni su sredinom aprila 2019. godine u Beogradu i od tada su bili u pritvoru.

Prilikom hapšenja ove grupe, kako je tada saopšteno, zaplenjeno je oko dva kilograma heroina. Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda.

Prema pisanju medija grupa poznata kao "Amerika" postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove uhapšene se sumnja da su njen deo.

Krajem aprila prošle godine sud u Limi, Peru, pravoznažno je osudio na 25 godina zatvora Zorana Jakšića (57), navodnog vođu "Amerike", zbog krijumčarenja kokain-hidroklorida u Evropu i Severnu Ameriku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading