TIJANA AJFON NEGIRA KRIVICU: Maksimovićeva tvrdi da je samo došla na žurku na koju je bila pozvana

Autor: Blic, Republika

Hronika

01.06.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor Tijani Maksimović, poznatijoj kao Tijana Ajfon, u trajanju od mesec dana, a tokom saslušanja u Tužilaštvu i Sudu BiH ona je negirala krivicu i odbacila optužbe da je ona organizovala i dovela devojke u vikendicu u Suvom Polju kod Bijeljine.

RepublikaFoto: instagram.com/ticamaksimovic
Tijana Ajfon

Prema informacijama Srpskainfo, Tijanu policija i tužilaštvo tereti da je ona bila jedan od organizatora orgija i kokainske žurke u Bijeljini i da je njen "posao" bio dovođenje djevojaka u pomenutu vikednicu.

-Tijana je prilikim ispitivanja odbacila te navode i tvrdila da je ona samo došla na žurku na koju je bila pozvana – istakao je izvor Srpskainfo.

Tijana Ajfon zajedno sa većim brojem osoba uhapšen je prošle sedmice u policijskoj akciji „Kristal“ zbog sumnje da su počinili više teških krivičnih dela u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine, gde je bila organizovana kokainska žurka i orgije. Većina uhapšenih je puštena na slobodu, dok su za njih pet određene mere zabrane.

Međutim, jedino je Tijani određen jednomesečni pritvor.

Iz advokatske kancelarije "Stevanović", koja zastupa Tijanu Ajfon, najavili su da će u što kraćem roku uložiti žalbu na ovu odluku Suda BiH.

- Maskimovićevu i još osam osoba, Tužilaštvo tereti da su počinili više krivičnih dela. Terete ih za udruživanje radi činjenja krivičnih dela u vezi sa navođenjem na međunarodnu prostituciju, krijumčarenje osoba i omogućavanje u uživanju opojnih droga – pojasnili su u pomenutoj advokatskoj kancelariji.

Prema njihovim riječima, radi se o vrlo kompleksnim optužbama, a jedino Tijani nema državljanstvo BiH i jedino je njoj određen pritvor koji ne može trajati duže od 30 dana.

-Sam postupak je bio iscrpljujići i za osumnjičene i za advokate, pošto je sve trajalo od četvrtka do subote – dodali su u advokatskoj kancelariji Stevanović.

Podsećamo, u Suvom Polju kod Bijeljine pre dva dana u akciji “Kristal” uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju. U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i Tijana Ajfon.

Po saznanjima Srpskainfo, Milisav Tomić iz Bijeljine, koji je uhapšen u policijskoj akciji sa starletom Tijanom Ajfon, bio je organizator žurke i orgija u luksuznoj vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine. Naš izvor upućen u ovu istragu otkriva da se svakim trenutkom otkriva sve više informacija o ovom slučaju, a o kojem piše ceo region.

- Milisav je bio zadužen za organizaciju žurke. Između ostalog, on je pronašao i iznajmio vikendicu, pozvao većinu gostiju i obavio i ostale stvari oko organizacije. Veliku ulogu imala je i Tijana Ajfon, koja je bila zadužena za dovođenje devojaka – kaže izvor Srpskainfo.

Zbog ovog slučaja Tužilaštvu BiH su predati Dragan Ćuk, Siniša Perić, Milisav Tomić, Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon, Vladan Kakuća, Željko Vujić i Slađan Šojić.

Izvor otkriva da se ovde radilo o isplaniranoj akciji i da je policija duže vremena pratila pojedine uhapšene, jer su imali informacije sa čim se bave.

Kao što su mediji ranije objavili, većina uhapšenih su veoma poznati kriminalci sa debelim policijskim dosijeima, a neki od njih su poznati i policijama u regionu. Tu pre svega iskaču imena pomenutog Ćuka, sarajevskog žestokog momka Elvisa Hodžića, Vladana Kakuće i drugih.

Dosta pažnje u regionu izazvalo je i ime Slavka Vinčića koji je takođe zatečen na žurci kod Tijane Ajfon, a koji je svetski poznat fudbalski sudija sa veoma dobrom karijerom.

Naime, slovenački fudbalski sudija bio je prisutan tokom velikog hapšenja u BiH, gde je policija zaplenila oružje i kokain, ali ističu da nije bio organizator, da je priveden kao svedok, kao i da je ubrzo pušten.

Vinčić je saslušan kao svedok, ali njegova uloga nije precizno definisana.

Potvrdu da je uhapšeni Vinčić zaista slavni sudija dao je i Vlado Šajn, koji je na čelu Saveza fudbalskih sudija Slovenije, za portal 24ur.com.

U izjavi Šajn tvrdi da je to slučajnost i da je Vinčić bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali da ta mrlja verovatno može da nanese veliku štetu njegovoj pravosudnoj karijeri, bez obzira na razlog privođenja, napominje "nogomania".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading