Tijana u zatvoru, a "škaljarac" na slobodu

Autor: Alo, Republika

Hronika

31.05.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starleti Tijani Maksimović (28), poznatijoj kao Tijana Ajfon, određen je pritvor od mesec dana, dok je petorici muškaraca iz podzemlja i biznismena zabranjeno da napuštaju teritoriju Bosne i Hercegovine. Među onima kojima je zabranjeno da napuštaju mesto boravišta je Milisav Tomić, vlasnik vikendice u Suhom Polju kod Bijeljine, u kojoj su organizovane orgije u kojima je učestvovalo 26 muškaraca i devet devojaka. Pored njih, zabrana je izrečena Zlatanu Ćuku (31), Vladanu Kakući, biznismenu Željku Vujiću i Siniši Periću.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tijana Ajfon

U akciji "Kristal" uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičenih za udruživanje krivičnih dela međunarodnog vrbovanja zbog prostitucije, krijumčarenja ljudi, konzumacije opojnih droga i neovlašćenog držanja oružja i municije.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odredilo je pritvor od mesec dana za sedmoro uhapšenih u Bijeljini, dok je skeledžija Srđan Šojić, koji je Tijanu i tri devojke prevozio preko Drine, pušten na slobodu.

Većina muškaraca uhapšenih u policijskoj akciji "Kristal" dobro je poznata policijama i bezbednosnim agencijama širom Evrope.

Negirala krivicu, pa odbijala da odgovara na pitanja

Tijana i ostali uhapšeni privedeni su prekjuče u Sud Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a starleta je na saslušanju negirala da se bavi prostitucijom, kao i da je dovela druge devojke na orgije. Potom je odbila da odgovara na dalja pitanja sudije.

Gotovo svi imaju dosijee sa teškim krivičnim delima. Deo njih je povezivan sa trgovinom drogom, ali i drugim teškim krivičnim delima.

Tu se ističe ime Zlatana Ćuka (31), koji se, prema nezvaničnim informacijama, povezuje i sa škaljarskim klanom.

Ćuk je ranije privođen zbog sumnje za učestvovanje u pokušaju ubistva i pucnjave

Policija je prilikom pretresa kod Ćuka pronašla pancir i neutvrđenu količinu evra.

Ćuk je blizak i sa Sašom Vidovićem (38) iz Bijeljine, protiv kog je MUP Srbije 2016. podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je u Novom Sadu učestvovao u pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana (57) iz Kotora i njegovog telohranitelja Vladimira Vučkovića (44) iz Herceg Novog. U okviru istrage, na zahtev MUP-a Srbije, u Republici Srpskoj je tada hapšen Ćuk. On je privođen zbog sumnje da bi mogao da ima informacije o "radu" Vidovića, ali i o organizaciji više zločina. Ćuk je pre šest godina hapšen zbog sumnje da je iz automata pucao u jednom bijeljinskom kafiću i da je ranio tri osobe. Ministar policije Nebojša Stefanović tada je naveo da su pripadnici Uprave kriminalističke policije rasvetlili pokušaj ubistva Kašćelana i – "pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije".

Vidović je, kako se sumnja, jedna od dve osobe koje su na motoru prišle Kašćelanovom „audiju“ i u vožnji u njega ispalile više desetina metaka. Kašćelan i Vučković preživeli su sačekušu, ali su teško ranjeni. Operativci srpske i crnogorske policije ovaj napad su označili su kao nastavak rata između kavačke ekipe, čije su vođe prema obaveštajnim podacima Kašćelan i Radoje Zvicer, i škaljarskog klana, koji predvode Jovan Vukotić i Igor Dedović, nedavno ubijen u Atini. Sumnja se da je Vidović jedan od "pucača", koji radi za škaljarski klan. 

Slučajno sam došao na ranč

Poznati slovenački fudbalski sudija Slavko Vinčić (40) zatekao se među 35 ljudi na zabavi u vikendici kraj Bijeljine u kojoj je bilo droge i oružja, a gde je, između ostalih, uhapšena i Tijana Ajfon. Vinčić tvrdi da je ispitan kao svedok i da nema ništa s uhapšenima. On je u intervjuu za slovenački list "Večer" ponudio svoju verziju priče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavko Vinčić

- Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju firmu i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim - rekao je i nastavio: - Sedeo sam za stolom sa društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhapšena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri.

Među privedenima je i žestoki momak Elvis Hodžić iz Sarajeva, koji ima bogat kriminalni dosije. On je poznat po brojnim oružanim obračunima u kojima je i sam ranjavan. Pre nekoliko godina teško je povređen u pucnjavi u klubu „Bad“ u sarajevskom naselju Breka. Poznat je kao jedan od aktera pucnjave u sarajevskom klubu „Inkognito“. Hodžića su povezivali i sa krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike prema Evropi.

Kod privedenog Perića nađen je startni pištolj, okvir i 40 metaka. Osim dilera, među zatečenim u vikendici u Suvom Polju bio je i Željko Vujić, poznati biznismen. Vujić je vlasnik benzinske pumpe i firme "Agrotehnika", a kod privedenog Vladana Kakuće pronađen je pancir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading