OTKRIVAMO: Pokušaj likvidacije Zvicera osveta za ubistvo Pižonovog zeta!

Autor:

Hronika

29.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon što je vođa "kavčana" Radoje Zvicer ranjen u sačekuši u Kijevu u Ukrajini, crnogorska policija pretresla je više kuća i stanova ljudi koji se vezuju za "škaljarski klan" i uhapsila Cetinjane Miloša Đuričkovića, Sava Lipovinu i izvesnog Borozana.

RepublikaFoto: youtube.com/Nacіonalьna polіcія Ukraїni
Uhapšeni napadači

- Specijalno državno tužilaštvo ispituje povezanost uhapšenih Cetinjana sa krivičnim delima koja su se događala u proteklom periodu. Tokom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog delovanje ove grupe - rekao je sagovornik podgoričkih Vijesti iz tužilaštva.

Iako se njihovo hapšenje zvanično ne dovodi u vezu sa ranjavanjem Zvicera, nezvanično se saznaje da je upravo sačekuša u Kijevu razlog zbog kojeg je crnogorska policija izvela raciju.

- Đuričković je visokopozicionirani član "škaljarskog klana". Pored likvidacije vođe "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Đuričković je imao i ličnih razloga za osvetu "kavčanima". Proteklih godina ubijena su mu dva brata i kum - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Đuričkovićev kum Goran Radoman prva je žrtva rata između škaljarskog i kavačkog klana, koji je započeo zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. On je izrešetan 2015. u garaži na Novom Beogradu. Nekoliko meseci kasnije, Đuričkovićev brat od strica Goran Đuričković, inače zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, ubijen je hicem iz snajpera dok je sedeo u svom lokalu pored Starog grada u Budvi. Naredne godine iz automobila u pokretu na Cetinju je izrešetan i Milošev mlađi brat Radomir.

- Sva ova ubistva navodno su naručili šefovi "kavačkog klana". I sam Miloš Đuričković izbegao je smrt 2017, kada ga je po vratu okrznuo snajperski metak dok je sedeo na terasi jednog stana na Vračaru u Beogradu. On je i te kako imao razloga da naruči i organizuje likvidaciju Zvicera, ali su to zasad samo spekulacije - objašnjava naš sagovornik.

Napadačima pomagala lokalna policija!

Osim četvorke koja je pokušala da ubije Zvicera, Crnogoraca Stefana Ðukića (30) i Emila Tuzovića (30) i srpskih državljana Petra Jovanovića (46) i Milana Brankovića (31), vlasti u Ukrajini lisice na ruke stavile su i službeniku nacionalne policije Ukrajine Rostislavu Černobriviju.

- Prema istrazi, Černobrivi je sa drugim policajcima iz kijevskog puka pomogao ubicama od trenutka kada su stigli u Ukrajinu - prenose tamošnji mediji.

Četvorka je uhapšena u Odesi, dok je pokušavala da se domognu Moldavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading