Istraga jezivog ubistva Aleksandra Halabrina: Da li će sat pored groba da otkrije ubicu? Porodica ne zna otkud on u Sopotu!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

28.05.2020

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezivo ubistvo Aleksandra Halabrina (25), mladića čije je telo pronađeno zakopano na zabačenom imanju u okolini Beograda, predmet je istrage policije koja pokušava da utvrdi ko je i zbog čega Aleksandru presudio hicem u čelo, a zatim njegovo nago telo pokopao u plitki grob. Dok policija češlja Aleksandrove kontakte, poslove i eventualne sukobe, porodica iščekuje rezultate obdukcije.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ubijeni Aleksandar Halabrin

Telo Aleksandra Halabrina pronađeno je 16. aprila i po nalogu tužilaštva poslato je na obdukciju kojom će se utvrditi ne samo tačan uzrok smrti mladića, već će odgovoriti na pitanje da li je nesrećni mladić pre smrti bio mučen.

Ovakve sumnje rodile su se imajući u vidu da je telo mladića pronađeno u plitkoj jami iskopanoj na jednom imanju u Parcanima kod Sopota, potpuno nago i bez ličnih stvari, a na telu je bilo brojnih povreda. Osim odeće koja je nedostajala, Aleksandrova porodica kaže da je kod sebe zasigurno imao i dva mobilna telefona o kojima se sada ne zna ništa.

- Imao je dva mobilna telefona koja nisu pronađena tamo gde je pronađeno telo. Šta se sa njima desilo, mogu samo da pretpostavim, verovatno je da su završili tamo gde i njegova odeća. Na licu mesta, u travi, pronađen je i sat, ali se ne zna čiji je i otkud tu - rekao je još uvek zbunjeni Aleksandrov brat od tetke.

Aleksandrov brat je ranije ispričao da mu je potpuno nejasno kako je Aleksandar dospeo u Sopot, budući da prema njegovim saznanjima, tamo nikada nije odlazio. Istragom će se takođe utvrditi da li je Aleksandar ubijen tu gde je i zakopan ili je to učinjeno na nekom drugom mestu.

- Kada smo išli da preuzmemo telo, samo su nam rekli da je ubijen hicem u glavu. Sahranili smo ga u petak. Bili su tu i njegovi drugovi iz Beograda, Novog Sada - rekla je Aleksandrova baba Mara Halabrin.

Mladićevo telo sasvim slučajno pronađeno je 16. aprila oko 10 sati ujutru. Mirko Maksimović čuvao je koze tog dana, a sa njim su bili i psi. Iznenada su počeli da laju i kopaju po zemlji, a Maksimović je prišao da vidi šta je to toliko uznemirilo pse i šokirao se strahovitim prizorom.

- Prišao sam i naježio sam se. Pola tela mladića je virilo iz jame. Mora da su životinje, ovde ima puno divljih svinja, delimično izvukle telo napolje. Bio sam šokiran. Nisam mogao da verujem. Pozvao sam policiju. Došli su i dugo radili uviđaj - ispričao je Maksimović.

On je dodao i da je na telu video brojne povrede i ugrize. Obdukcija treba da utvrdi da li su mladiću ove povrede nanele ubice ili životinje koje su pronašle njegovo telo.

Telo je prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Beogradu. Odatle na groblje u Janošik, gde je mladić i sahranjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading