CRNA TAČKA! Oglasilo se tužilaštvo nakon sudara u kom je poginuo vozač autobusa: Ovo je UZROK tragedije kod Vranja!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

27.05.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju oglasilo se povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u utorak ujutru na magistralnom putu u selu Ranutovac kod Vranja, kada je jedna osoba poginula, a druga teško povređena.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Dana 26. 5. 2020. godine došlo je do saobraćajne nesreće u selu Ranutovac, u kojoj su učestvovali autobus, vlasništvo preduzeća "Kavim -Jedinstvo", kojim je upravljao B. M. (60), koji se kretao iz pravca Vranja, prema Vladičinom Hanu, i teretno motorno vozilo, kojim je upravljao M. T. (24), a koje se kretalo iz pravca Vladičinog Hana prema Vranju.

Do nezgode je došlo tako što je vozač teretnog motornog vozila, iz sada neutvrđenih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku, namenjenu za vozila iz suprotnog smera, nakon čega je došlo do direktnog čeonog sudara.

Vozač autobusa je kolima HMP prevežen na odeljenje PTO ZC Vranje, gde je kasnije preminuo.

Vozač teretnog motornog vozila je takođe prevežen na odeljenje PTO sa teškim telesnim povredama.

Radnje vozača teretnog motornog vozila kvalifikovane su kao krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja". Tužilaštvo je naložilo da se izvrši uviđaj lica mesta, i da se nakon toga naknadno konsultuje tužilac - navodi se u saopštenju.

Inače, mesto sudara autobusa i kamiona, jedna je od crnih tačaka na teritoriji grada Vranja, gde se veoma često dešavaju nesreće sa smrtnim ishodima.

Jedne od najdramatičnijih scena na putevima u Vranju dogodile su se poslednjih godina upravo u susednim selima Suvi Dol i Ranutovac, kroz koja prolaze autoput i magistralni put. Tu je u proteklih pet godina, prema podacima PU Vranje u proseku bilo 20 do 30 nesreća na godišnjem nivou. Tih dva-tri kilometra kroz ova sela, obeležena su spomen pločama u znak sećanja na one koji su tu stradali.

Pre četiri godine, na izlazu iz sela Ranutovac, ka Suvom Dolu, autobus "Kavim Jedinstva", sleteo je s puta i završio u kafani, ali tada je bilo samo povređenih.

Takođe, na toj deonici puta, nastradao je još jedan vozač "Kavim - Jedinstva", koji je upravljao svojim vozilom, ali se sudario sa kolegom koji je bio za volanom autobusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading